ГЕРБ остава първа сила в местната власт в страната с

...
ГЕРБ остава първа сила в местната власт в страната с
Коментари Харесай

Станислав Владимиров в Перник с 81,6% и Валентин Ревански в Ямбол със 79,15% са отличниците на вота

ГЕРБ остава първа мощ в локалната власт в страната с петима определени още на първи тур кметове на регионалните градове, само че сравнението с вота преди четири години демонстрира, че въздействието на партията продължава да понижава.

 

Преди четири години ГЕРБ имаше осем кмета определени на първи тур,, въпреки още тогава да бе видна наклонността за понижаване на въздействието на партията по места.

 

Сега най-одобряваните представители в локалната власт са кметовете на Перник и Ямбол, които се кандидатираха като самостоятелни и имат лични групи в общинските препоръки.

 

Сега най-силният резултат на първи тур има досегашния кмет на Перник Станислав Владимиров, който получава поддръжката на 81.6% от своите съграждани за втори мандат (над 60% преброени протоколи). Владимиров стана кмет на града с поддръжката на Българска социалистическа партия, само че след това напусна партията след скандал с Корнелия Нинова. Сега той взе участие във вота като самостоятелен претендент, който бе подсилен от ГЕРБ. Тази поддръжка не може да е решаваща за преизбирането на кмета, който имаше решителна роля в изваждането на Перник от водната рецесия.

Кметското придвижване на Владимиров “Просперитет за Перник “ ще бъде първа мощ в локалния парламент с 25.74% от гласовете. Втора мощ е ГЕРБ с 22%.

 

Вторият най-хубав резултат е на кмета на Ямбол Валентин Ревански, който печели 79.15% от гласовете на съгражданите си. Ревански също се кандидатира като самостоятелен и бе подсилен от ГЕРБ, само че и в този случай партийния избор не е решителен. 

 

Ревански също вярно е оценил смисъла на личната група в локалния общински съвет, посредством която може да ръководи независимо. Неговата “Пряка народна власт “ печели безусловно болшинство с 52% от гласовете.

 

Хегемонът на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ) продължава да е един от най-силните хора на партията на Бойко Борисов в локалната власт, като печели следващ мандат с 60.42% от гласовете.

 

Другият огромен триумф на ГЕРБ е в Монтана, където Златко Живков е определен с 59.33%. В североизточния град на второ място се класира Петър Петров от “Възраждане (17%).

 

ГЕРБ демонстрира доста мощен резултат в Търговище, където Дарин Димитров е определен с 67.37%, както и Враца, където Калин Каменов има съвсем идентични проценти - 67.23%.

 

Стара Загора е вторият огромен български град след Бургас, в който ГЕРБ печели на първи тур с Живко Тодоров, който събира 53.26% от гласовете.

 

В Кърджали без никаква изненада печели претендентът на Движение за права и свободи Ерол Мюмюн с 52.99%. Любопитното е, че преди четири години същият резултат имаше и неговия предходник Хасан Азис - 53.02%.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР