ГЕРБ очаквано загуби битката за шеф на новия парламент. Негов

...
ГЕРБ очаквано загуби битката за шеф на новия парламент. Негов
Коментари Харесай

Дама на Слави оглави новия парламент, той не гласува за нея ...

ГЕРБ предстоящо загуби борбата за началник на новия парламент. Негов ръководител ще бъде Ива Митева Йорданова-Рупчева, издигната от „ ИТН “. Другият кандидат за поста беше досегашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева, издигната от ГЕРБ.

Митева оглави Народното събрание със 163 гласа " за " и нито един срещу. Депутатите от ГЕРБ гласоподаваха " въздържал се " при избора. От петимата избраници, които поради карантина или заболяване от коронавирус, които дадоха вота си дистанционнно, не гласоподава единствено Слави Трифонов. Това незабавно беше маркирано от Тома Биков от ГЕРБ, който упрекна шоумена, че е избягал от първия си работен ден. От " ИТН " незабавно репликираха от трибуната, че водачът им е болен от ковид.

Цвета Караянчева получи поддръжката единствено на своите съпартийци, до момента в който всички други бяха срещу.



Преди вота се стигна до напрежение поради имитация на Николай Хаджигенов от " Мутри вън!Изправи се! ". Адвокатът прикани Караянчева да бъде върната на Кърджали, с цел да се занимава с произвеждане, както в миналото. Веднага в отбрана на Караянчева скочиха Вежди Рашидов и Десислава Атанасова, които настояха председателстващата първото съвещание Мика Зайкова да не позволява сходни обиди.

В първата си тирада новоизбраната Митева очевидно се смути, не помни думите си по средата, само че впечатли с френско " р ". После пожела висока изборна просвета и пое воденето на съвещанието. Но пък обърка Движение за права и свободи и " Демократична България ".

До момента Митева е работила в Народното събрание като представител на администрацията, има и опит като началник на дирекция " Законодателна активност и право на Европейски Съюз ". През експертизата ѝ са минали множеството най-важни закони, признати в страната през последните години. Тя стана народен представител от " ИТН ", като влезе втора от 23-и МИР в София, където лидер е проф. Андрей Чорбанов.

Митева е родена на 25 октомври 1972 година в Разград. По обучение е правист и преподава право в Нов български университет. Владее британски език.

Тя е третата дама, заемаща поста ръководител на Народното събрание след Цецка Цачева и Цвета Караянчева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР