ГЕРБ обяви кой трябва да стане председател на 48-ия парламент.Имаме

...
ГЕРБ обяви кой трябва да стане председател на 48-ия парламент.Имаме
Коментари Харесай

ГЕРБ: Росен Желязков има по-високи качества от Никола Минчев за председател на парламента

ГЕРБ разгласи кой би трябвало да стане ръководител на 48-ия парламент.

Имаме претендент. Той се споделя Росен Желязков. Парламентарната процедура е най-голямата партия да излъчи ръководител на Народното събрание. Качествата на господин Желязков са по-високи от качествата на господин Минчев. Това съобщи пред публицисти в коридорите на парламента Делян Добрев от ГЕРБ.

Коментарът пристигна след среща, проведена от Българска социалистическа партия, на която парламентарно показаните партии разискаха цените, приходите и Държавния бюджет. На нея не участваха представители на „ Демократична България, „ Възраждане “ и „ Български напредък “.

По предложение на ГЕРБ, в петък депутатите ще изслушат служебния финансов министър. Росица Желева ще би трябвало да изясни какво е финансовото положение на България, по какъв начин ще завърши бюджетът за тази година и какви са вижданията на служебния кабинет за 2023 година „ В нашата стратегия също се планува да продължат да се заплащат обезщетенията за бизнеса. Убеждението ни е, че би трябвало да се облегнем на бюджета за 2023 година и ограниченията, които сме подхванали през тази, да продължат и през идната година “, посочи Кирил Ананиев от ГЕРБ, написа Novini.bg.

По думите му, представителите на четирите парламентарни групи, които участваха на срещата, са се обединили към това, че идната зима и идната година ще са доста по-тежки, в сравнение с тази. „ Като човек, който е следил процеса доста години, такова тежко финансово положение, в което се намира страната, не е имало от 1997 година Не постигнахме единодушие по всички ограничения, които предложиха обособените парламентарни групи, защото се образуваха разноски и дефицити, които ще утежнят ужасно доста бюджета за идната година. Тук поражда въпросът за размера на недостига и неговото финансиране. Знаете какво е отношението на интернационалните, а към този момент и на вътрешните пазари във връзка с излъчванията, които се пробва да направи служебното държавно управление заради ред аргументи, които бяха пропуснати от последното постоянно държавно управление при започване на тази година “, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР