ГЕРБ обвини Кирил Петков в умишлено източване на язовир Пазар

...
ГЕРБ обвини Кирил Петков в умишлено източване на язовир Пазар
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини Кирил Петков в умишлено източване на язовир Пазар дере

ГЕРБ упрекна Кирил Петков в съзнателно източване на язовир " Пазар дере " - в качеството си на министър на стопанската система по време на първото служебно държавно управление на президента Радев. Той е направил по този начин, с цел да заблуди обществеността, че са правени поправки на водния басейн, без да има нужда от това. Това обявиха представители на ГЕРБ-СДС в коридорите на Народното събрание, предава " Монитор ".

" Да отбележим една симптоматика. Откриваме, че Кирил Петков има проблем при казването на избрани истини и следващият негов медиен балон се спука. Даниела Везиева в последния си работен ден на служебния кабинет, в отговор на парламентарно запитване на ГЕРБ-СДС даде изясненост по проблем, който беше необятно медийно отразяван, когато Петков е бил противоконституционно министър на стопанската система. Пред медиите той се снима пред един язовир, за който се твърди, че в никакъв случай не е бил цялостен, че е е юридически ремонт на него без да има никаква нужда и ние още тогава сигнализирахме, че този язовир е бил умишлено източен ", съобщи депутатът Александър Иванов. 

В отговора на Везиева било посочено по часове и дати равнището на водата в язовира. Данните поиказвали, че язовир " Пазар дере " на 31 май е бил цялостен с 1,54 м. равнище на водата, а два дни по-късно бил празен.

" Има два метода водата да излезе от този язовир - единият е посредством изпаряване, а другият - с източване. Както е очевидно от отговора на Везиева и метеорологичните проучвания, се вижда, че равнището на язовира е източено за два дни. Два дни е подготвяна тази медийна изява, в която Петков се снима пред един празен язовир с цел да се заблудят хората, че са правени поправки, без да има нужда за това ", добави Иванов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР