ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление, каза в Неделя 150

...
ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление, каза в Неделя 150
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ГЕРБ нямат експертен капацитет на управление

ГЕРБ нямат експертен потенциал на ръководство, сподели в " Неделя 150 " Татяна Дончева - водач на " Движение 21 ". Според нея митингите са ескалация, разследване на некомпетентните решения на ръководещите:

" Десетте години ръководство на ГЕРБ са ескалация на идването във властта на нахални, пробивни, некомпетентни, необразовани, недоучени и така нататък люде... Тези неточности, които са разпознати до момента от българското общество и поради които митингите избухват, са поради въпиющи проблеми, основани от некадърно ръководство, от глупави решения, от прям лобизъм ", сподели Дончева.

Тя разяснява и ролята на политическата съпротива сега: " Политическата съпротива може да бъде, в настоящия ѝ тип, единствено експлоататор на националното неодобрение ".

Атанас Атанасов от " Демократична България " изясни за какво партията не се е включила и не е подкрепила митингите, а е нарекла това, против което стачкуват хората, " Коалицията Лукойл ".  " Тези митинги са извънредно шарени, там съгласно нас, има хора, които са вкарани от властта вътре, с цел да бъдат провокатори ", сподели той.

" По отношение на главния проблем, заради който стартира това публично неодобрение – цените на горивата, никой не я посочва тази коалиция " Коалицията Лукойл ", тя е видна с просто око. Защото с този закон, лобисткия, който в резюме ние назоваваме " Закона за горивата ", унищожиха напълно конкуренцията в този бранш в услуга на монополиста " Лукойл ".

Според него не може да не се посочат съответни обстоятелства.

" Съпругът на Корнелия Нинова се устоя от " Лукойл ". Борисов - преди да влезе в политиката, най-големите приходи, които получаваше неговата охранителна компания, беше от това, че охраняваше тръбата на " Лукойл ". Тази коалиция управлява в един аспект българския политически живот и никой не смее да я пипне ", сподели той.

" Вижте - тук няма ръководещи и съпротива. Става въпрос за едни корупционни вериги, през които се управлява политическото статукво в страната, да не се гледа в канчето на " Лукойл ". И тия свръх-печалби, които, къде отиват? - отиват в Москва ", уточни Атанас Атанасов

Според съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов " Обединени патриоти " са изкуствено построена коалиция, а Борисов е просто владетел на публичните поръчки.

" Борисов и тези, с които той работи, си създадоха механизъм да основават обединения " патерици ", които след това да изяждат… Борисов е владетел на публичните поръчки. Той работи единствено да разпределя общите ни пари в тези тесни обръчи от компании, с които държи властта. Всичко друго е пиар. Това е безусловно изкуствено построена коалиция. В последния очерк да бъде отхвърлен Валери Симеонов - кой влезе в острата офанзива? Ами " съдружният му сътрудник ".

Двамата посетители на " Неделя 150 " разясниха и измененията в Изборния кодекс.

Татяна Дончева уточни, че обществото би трябвало да се консолидира. " Казвам Г.гражданското общество, а не парламентарно показаните политически партии, към това, че промяната на системата е обвързвана с почтени избори. Честните избори значат една промяна в използването на разпоредбите ".

Атанас Атанасов на собствен ред добави: " Най-добре е да се концентрира публичната сила върху това да се окаже напън върху тези, които са в този момент в Народното събрание, да се трансформират изборните правила, но не в тази посока, която те показват, ами в действителност изборните описи и другото, което е – методът, по който се брои и се означават резултатите ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР