ГЕРБ няма нищо против Сметната палата да провери как се

...
ГЕРБ няма нищо против Сметната палата да провери как се
Коментари Харесай

ГЕРБ няма против Сметната палата да провери изпълнението на бюджета

ГЕРБ няма нищо срещу Сметната палата да ревизира по какъв начин се е изпълнявал Законът за бюджета за 2017 година и този за 2018 година през януари. Това разгласи ръководителят на бюджетната комисия и народен представител от партията Менда Стоянова в студиото на Дарик радио. Преди нея депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев още веднъж разгласи претекстовете на партията си да се изиска такава изключителна инспекция.

Стоянова разгласи, че даже в ГЕРБ били подготвени сами да изискат такава инспекция в сгода на Българска социалистическа партия, само че решили въпреки всичко опозицията да си формулира въпроса. Тя се учуди, че Гечев дава изявленията по въпроса вместо да внесе това предложение в Народното събрание, което още не било факт. Припомни, че откакто са налице окончателните данни от осъществяването на бюджета за дадена година Сметната палата правела такава инспекция и през последните години основни нарушавания не били открити. Според нея и в този момент инспекцията няма да удостовери казаното от Гечев.

Стоянова изясни, че на служителите на реда пари не са давани, а това ще стане в случай че се борят сполучливо със сивата стопанска система и това докара до спомагателни доходи в бюджета. Оценката за тези доходи пък ще е известна през есента. Парите за Българска академия на науките пък са взети от фонда за просвета, което е понижило 60-те млн. лева в него с 15 млн. лева, което провокирало неодобрение от университетите. Според нея изчисленията, които прави Румен Гечев гледа към Луната като прави изчисленията си.

Отрече да се трансферират пари сред обособените пера в бюджета. Обясни, че що се отнася до раздадените пари в края на изтеклата година, това е станало допустимо поради неналичието на европейски планове, по които е било заложено съфинансиране от бюджета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР