ГЕРБ няма морално и юридическо основание да иска оставката на

...
ГЕРБ няма морално и юридическо основание да иска оставката на
Коментари Харесай

ДПС: ГЕРБ няма морално и юридическо основание да иска оставката на Жаблянов

ГЕРБ няма морално и юридическо съображение да желае оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание, затова Движение за права и свободи няма да взе участие в този фарс. Това съобщи в пленарна зала зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев при дебатите по Проект на решение за предварително освобождение на Валери Жаблянов от поста зам.-председател на Народното събрание, препоръчано от Цветан Цветанов и група народни представители.


Цонев изясни, че няма правни причини за желаната оставка. По думите му всеки депутат има функционален имунитет, с цел да може да изрича своите мнения. Искането на Жаблянов за почитането на други жертви на режими в страната също не е нарушение на правилника на Народното събрание, счита Цонев. Движение за права и свободи осъжда Народния съд и е било поредно в тази си позиция, и през днешния ден не можем да се съгласим с персоналната оценка на Валери Жаблянов, сподели Цонев. По думите му обаче позицията на Жаблянов е в персонално качество и Българска социалистическа партия са посочили това като са се разграничили от неговата позиция.

Йордан Цонев съобщи, че от ГЕРБ демонстрират двоен стандарт във връзка с Възродителния развой и даде образец с изявление на ръководителя на комисията по вероизповеданията и правата на индивида Красимир Велчев, в което той споделя, че жертвите били потърпевши в акцидент. Това не са жертви на акцидент, а са жертви на закононарушение против човечеството, акцентира Цонев. Когато поискахме оставката на Велчев, вие не проявихте този морал, който през днешния ден проявявате, обърна се той към депутатите към ГЕРБ.

Цонев съобщи, че ГЕРБ демонстрират двоен стандарт и във връзка с Луковмарш, защото общинските съветници от партията в Столичния общински съвет са защитили тази демонстрация. Съветвам ви да си изчистите двойния стандарт, тъй като хората гледат, сподели още Йордан Цонев.
 ГЕРБ с три аргумента за оставката на Валери Жаблянов ГЕРБ с три аргумента за оставката на Валери Жаблянов
От ГЕРБ показаха три аргумента за оставката на Валери Жаблянов от "БСП за България " като заместник-председател на Народното събрание.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР