ГЕРБ няма да участва в мнозинство, което да подкрепи правителство

...
ГЕРБ няма да участва в мнозинство, което да подкрепи правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ официално: Няма да подкрепим правителство с втория или третия мандат!

ГЕРБ няма да взе участие в болшинство, което да поддържа държавно управление с втория или третия мандат, само че ще поддържа всички антикорупционни начинания, в случай че има образувано такова болшинство. Това е финалната позиция на партията на Бойко Борисов, която бе показана след края на срещата с " Продължаваме промяната - Демократична България ", на която беше разисквана вероятната поддръжка за антикорупционната декларация на обединението.

Въпреки че това беше първият от поредицата диалози, към този момент е ясно, че предлаганата декларация няма да успее да събере нужната поддръжка от 160 гласа, което ще докара до неуспех и на втория управнически мандат.

Веднага след ГЕРБ от " Възраждане " оповестиха, че също няма да поддържат декларацията поради неналичието на доверие в обединението и истинността на желанието им " да преборят дълбоката страна в лицето на ГЕРБ и Движение за права и свободи ". От " Възраждане " акцентират, че не желаят да вземат участие в плаващи болшинства с тези две партии.

" Продължаваме промяната - Демократична България " по този начин или другояче стартира диалозите с останалите политически сили с настройката, че нито антикорупционната декларация ще събере задоволително поддръжка, нито 50-ият парламент ще може да излъчи държавно управление. Депутатът от обединението Божидар Божанов означи, че останалите обединения " хем пробват хем да поддържат, хем не ", а някогашният министър председател Николай Денков добави, че на думи всички одобряват целите им, само че на каузи - не.

Позицията на ГЕРБ, която показа някогашният ръководител на Народното събрание Росен Желязков, съответства с описанието на обстановката, обещано от " Продължаваме промяната Демократична България ". Желязков акцентира, че предлаганото от обединението законодателство е значим приоритет, само че в това време е " прекомерно лимитирано ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР