ГЕРБ няма да прави правителство, ако „Продължаваме промяната“ (ПП) не

...
ГЕРБ няма да прави правителство, ако „Продължаваме промяната“ (ПП) не
Коментари Харесай

ГЕРБ връщат мандата, ако отиде при тях

ГЕРБ няма да прави държавно управление, в случай че „ Продължаваме промяната “ (ПП) не успее да сформира нов кабинет и мандатът отиде в партията на Бойко Борисов. Това стана ясно на брифинг на партията в Народното събрание след вота на съмнение довечера, който събори кабинета на Кирил Петков.

След журналистическо запитване по тематиката ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи:

" Предстои конституционна процедура. Така, както конституционна процедура беше и сполучливият избор на съмнение. Тази конституционна процедура допуска връчване на мандат на първата по величина политическа партия - това е " Продължаваме промяната ". Аз към този момент няколко пъти следя Кирил Петков, че декларира с оптимизъм, че той ще обезпечава 121 или повече народни представители, които ще поддържат идващото му държавно управление. Заяви го и в пленарната зала. ГЕРБ, в случай че получи втория мандат, ако Кирил Петков не успее да сформира държавно управление, ще го върне. "

На репортерски въпрос – за какво ще върнат мандата, депутатът и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев отговори: „ По една елементарна причина – не е редно вторият да прави държавно управление. Правителство би трябвало да прави първият. “

На брифинга ГЕРБ оповестиха, че ще предложат проекторешение в Народното събрание по отношение на " френското предложение " за Северна Македония. Това към този момент направиха Движение за права и свободи, за което се похвалиха малко преди този момент.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР