ГЕРБ няма да подкрепя властта по какъвто и да е

...
ГЕРБ няма да подкрепя властта по какъвто и да е
Коментари Харесай

Борисов: Можете ли да сравните Василев с мен? Киро не го броим въобще

ГЕРБ няма да поддържа властта по какъвто и да е метод след ареста на Борисов, в следствие разгласен от съда за противозаконен . В това бе безапелационен на конференция водачът на ГЕРБ.

" Преди ареста по всички значими тематики. След ареста - без да си замине Кирил Петков не могат да приказват по никаква тематика с нас ", безапелационен бе на въпрос на News.bg Борисов.

" Ние с корумпирани хора не желаеме да приказваме. Преди арестите можеше да се приказва. Сега - до момента в който не го видя на открито, няма диалог. Те са пагубни всеки ден до момента в който стоят. Какво - да ги поддържаме да стоят ли? Такова свободно рухване, каквото имат в този момент... Той (премиерът Петков) стана за посмешище ", изострен бе той. " Българите би трябвало да схванат - по-късно оправяне няма да има най-малко 10 години. И да не чакат да пристигна някой - няма подобен, който да се оправи в тази обстановка към този момент. "

" Можеш ли да сравниш Асен Василев с мен? Киро изобщо не го броим... За каквото и да е. Можеш ли да сравниш Томислав Дончев с който и да е от Политическа партия ", засегнат от кадровия капацитет на новата власт е Борисов . Отново обаче бе безапелационен в това, че от партията му няма да внесат избор на съмнение против кабинета " Петков ", тъй като трябвало " да се срутен " сами.

Основната на конференцията бе подписания меморандум за съдействие в областта на енергетиката сред държавното управление и Gemcorp .

" Това, което Кирил Петков назова писмо за желание за Gemcorp се оказа меморандум. На офшорни компании беше дадена цялата енергетика на България. Ядрена сила, централно отопление, Маришкия басейн - всичко това на две офшорки. Заробват Българи, в областта на енергетиката, до момента в който я има. Милиарди ще минават през офшорки ", уточни експремиерът. " Разбирате ли за каква спекулация става дума? За милиарди. Заробване на България. "
 И ГЕРБ създали доста нелепости, само че новите били тъпи и упорити
И ГЕРБ създали доста нелепости, само че новите били тъпи и упорити

Няма кой да оправи страната след тяхното ръководство

От ГЕРБ са изискали въпросния меморандум, който са получили в днешния ден от енергийното министерство. Там се виждало, че това не било единствено писмо за планове, а в действителност обвързвало развиването на българската енергетика с въпросните офшорни компании. Не било и правилно, че Gemcorp прекратила контактите си с Русия, като през 2019 година бил подписан контракт за съдействие е една от водещите финансови институции там " Сбербанк " на стойност 5 милиарда , а през 2020 компанията предложила да изпрати на Гана ваксини " Спутник ", сподели на собствен ред депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова. " Ако това е единствено една паметна записка, за какво тогава има клаузи за арбитраж в Париж? ", попита тя.

" Това е съглашение, а не някакво писмо за желание. Няма да можем да мръднем, без да питаме тези офшорки ", добави на собствен ред енергийното острие на ексуправляващите Делян Добрев.

" Става дума за надзор на публични активи. Ако се зачетем повече, виждаме, че става дума и за съфинансиране от страна на страната ", сподели вторият човек в ГЕРБ.

Томислав Дончев. И попита - на какъв принцип са били определени фирмите и за какво е нямало транспарантна процедура и социална поръчка.

Все още обаче имало опция меморандума да бъде анулиран без неустойки, като от ГЕРБ приканват държавното управление да направи неотложно това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР