ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за закриване на

...
ГЕРБ няма да подкрепи предложението на БСП за закриване на
Коментари Харесай

Антон Тодоров: БСП иска да превърне България в посткомунистически Джурасик парк

ГЕРБ няма да поддържа предлагането на Българска социалистическа партия за закриване на комисията по досиетата. Това оповестиха на конференция депутати от групата на ГЕРБ. Те получиха поддръжка и от представители на организации на репресираните от комунизма.

Антон Тодоров от ГЕРБ съобщи, че това е десети опит на Българска социалистическа партия да закрие комисията. Според него претекстовете на социалистите не са справедливи. По думите му, в случай че се осъществя концепцията на Българска социалистическа партия за институт за национална памет на мястото на комисията по досиетата, "България ще се трансформира в един посткомунистически "Джурасик парк ".

Комисията по досиетата през последните два мандата съумя да свърши огромна част от своята работа, тя би трябвало да продължи да работи по проучване на предишното, съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

Грешката на демократичните сили при започване на прехода беше, че не бяха отворени досиетата незабавно, не беше осъществена лустрация, както беше направено в други европейски страни, означи Спас Гърневски от ГЕРБ.

Антон Тодоров удостовери, че е приел да се кандидатира за ръководител на комисията по досиетата. Попитан по какъв начин е дал своя вот за министъра на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, за който е известно, че е бил сътрудник на някогашната Държавна сигурност, Тодоров съобщи, че го е подкрепил в пленарна зала. Има съдружно съглашение, подписал съм ангажимент към партията, поради която съм депутат, аз съм задължен да извършвам решенията, които се вземат, изясни Тодоров. В мое лице Методи Андреев 2 няма да има, няма да видите решение, което да е в дисонанс с решенията на ГЕРБ, добави той.

Попитан дали ще извършва волята на ГЕРБ и като ръководител на комисията по досиетата, Тодоров съобщи: "Не. Ако бъда определен за ръководител, аз няма да бъда депутат от ГЕРБ ". Той добави, че ще работи с екип от 9 души, представители на другите парламентарни сили. Ще се ръководим от закона за досиетата и от вътрешните документи, уточни той. Аз имам един Бог и това е култът към свободата, аз съм пилигрим на свободата и вардя морала си от млади години, сподели още Тодоров, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР