ГЕРБ няма да подкрепи инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за

...
ГЕРБ няма да подкрепи инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за
Коментари Харесай

Премиерът Борисов загаси кампанията на вицепремиера Симеонов за пушенето в заведения

ГЕРБ няма да поддържа самодейността на вицепремиера Валери Симеонов за либерализиране на режима за пушене в заведенията. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който взе участие в среща с тютюневия отрасъл.

" Така както съдружните ни сътрудници споделят за нещо, че не е гледано на съдружен съвет, по този начин и аз като повдигна този
въпрос ще кажа, че тази концепция не е гледана на съдружен съвет ", съобщи министър председателят. По думите му това не значи, че Валери Симеонов не може да има свое мнение и свои оферти. Но добави, че държавното управление е твърдо за ограничение на тютюнопушенето.

Премиерът Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, шефът на Агенция " Митници " Георги Костов, финансовият министър Владислав Горанов и представители на тютюневия бизнес участваха в конференция, отдадена на проблемите в сектора.

На нея бяха показани последните данни за равнището на контрабандата на тютюневи произведения в България през последното тримесечие на 2017 година В съпоставяне на третото тримесечие на 2017 година делът на контрабандните цигари се е вдигнал леко с 0.6 %. Увеличението идва най-много от каузи на контрабандните цигари и тютюневи произведения в Хасково Свиленград и други градове в южна България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР