ГЕРБ не виждат Възраждане в бъдещ кабинет, коментира пред бТВ

...
ГЕРБ не виждат Възраждане в бъдещ кабинет, коментира пред бТВ
Коментари Харесай

Захариева: ДПС са с явна европейска и атлантическа ориентация

ГЕРБ не виждат " Възраждане " в предстоящ кабинет, разяснява пред бТВ Екатерина Захариева.

Това, че сме сериозни един към различен, не значи, че не можем да се обединим по значими цели, уточни тя.

ГЕРБ са виновни и няма по какъв начин да кажат, че Движение за права и свободи не са евроатлантическа партия, тъй като са такава. В интерес на истината Движение за права и свободи е с очевидна ориентировка - европейска и атлантическа. С " Възраждане " не мисля, че има какво да приказваме по геополитика, само че когато става въпрос за кабинет, който би трябвало да бъде с ясна геополитическа ориентировка, ГЕРБ не виждат " Възраждане " в предстоящ кабинет.

Захариева приема като положителен сигнал мълчанието на " Продължаваме промяната " към сегашния миг. Изказването на Атанас Атанасов е тичане от отговорност, съгласно нея.

Екатерина Захариева е на мнение, че към момента е рано да се приказва кой ще е бъдещият министър председател. Това, което е концепцията на ГЕРБ е да се дефинират хора, които да създадат първите контакти, да се дефинират ясните цели, ясната политическа ориентировка, Еврозоната, ясната оценка на войната в Украйна, Шенген, справяне с рецесиите на енергетиката и газа, изясни тя. Редно е най-голямата партия да излъчи министър председател, само че не го поставихме като изискване, акцентира Захариева.

ГЕРБ носят своята отговорност и тъкмо по тази причина са излезли с оферта. Захариева се надява партиите да откликнат на поканата на ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Тя прикани останалите партии да не се месят в управлението на ГЕРБ.

Във връзка с позицията на България за участието на Украйна в НАТО, Захариева съобщи, че Украйна не е подготвена незабавно да стане съдружник на Алианса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР