ГЕРБ не успя да събере подкрепа за своя проектокабинет с

...
ГЕРБ не успя да събере подкрепа за своя проектокабинет с
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: ГЕРБ не успя с първия мандат, да се готвят следващите

ГЕРБ не съумя да събере поддръжка за своя проектокабинет с приемиер проф. Николай Габровски. Очакванията за номера с кворума не се извършиха, поддръжката на Движение за права и свободи и " Български напредък " не стигна. 

Вторият мандат ще отиде при " Продължаваме промяната " и от тях се чака да показват кабинет на малцинството дружно с " Демократична България ". И той обаче е с предупреден край - първоначално ги поддържат единствено 73 гласа, само че даже и помощ от някогашните им сътрудници няма да им стигне. Стефан Янев пък точи зъби за третия...

У нас едва 49 % утвърждават европейските наказания против Русия и помощта за Украйна. Средната поддръжка за тях в Европейски Съюз е 73 на 100, демонстрира проучване на Евробарометър, което слага и други значими въпроси пред членовете на Съюза.

Президентът върна назад в Народното събрание измененията в Изборния кодекс, следващите, направени небрежно от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Този път с тях бе върната хартиената бюлетина, а машинното гласоподаване бе обезмислено.

" Хартиената коалиция " обаче счита да преодолее ветото, и има нужния брой депутати за задачата. Корнелия Нинова даже се смя на някои от претекстовете на президента.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР