ГЕРБ не са готови с кабинет, защото когато тръгват преговори,

...
ГЕРБ не са готови с кабинет, защото когато тръгват преговори,
Коментари Харесай

Даниел Митов: Не сме готови с кабинет, персоналният състав е последното, което ще обсъдим

ГЕРБ не са подготвени с кабинет, тъй като когато потеглят договаряния, персоналният състав е последното нещо, което се разисква. Това съобщи в " Още от деня " депутатът от партията Даниел Митов.

" Има доста формули за кабинет, според от това по какъв начин тръгнат диалозите, в случай че въобще тръгнат, тогава ще се преценя. И другите партии, допускам, имат планове да оферират свои формули и решения, би трябвало да ги чуем, не желая да предпоставям нищо сега ".

Ако се следва проевропейската и проатлантическата линия за ръководство, ГЕРБ биха могли да беседват с Демократична България, Движение за права и свободи и Политическа партия, уточни Митов.

" Не споделям, че ще се разберем или че ще вършим коалиция, да не станат спекулации. Въпросът е да тръгне диалог. дали той ще докара до съгласие е трудо да се каже, преди да е почнал въобще, само че българсикят паралемнтаризъм би трябвало да се върне към нормализация ".

Най-легитимният вероятен вид е кабинет с първия мандат, другите хипотези за прекомерно далечни, с цел да се каже нещо изрично, счита депутатът.

С президента имаме доста разнообразни позиции за изпращането на оръжие в Украйна, съобщи Митов и добави, че съгласно него е неправилно да се приказва, че военнотехническата поддръжка би вкарала България в спора.

" Това е нелогично и опонира на всички правни правила, защото НАТО и Европейски Съюз от дълго време оказват такава помощ и нито едните, нито другите съюз са влезнали във война с Русия ", уточни Митов.

По думите му бихме могли да модернизираме личните си отбранителни качества посредством стратегиите за съюзническа взаимопомощ.

" Президентът не вижда по какъв начин това да стане, моят отговор беше, че няма по какъв начин и да види, тъй като такива диалози със съдружниците не са стартирани. Те могат да стартират единствено в случай че Народното събрание гласоподава сходен вид решение и създадем някакъв вид обзор на това какви са качествата, които можем да предоставим на Украйна и надлежно да влезем в диалози с нашите съдружници, тъй че да стане ясно по какъв начин можем да сменяем едни качества за други и те да са по-модерни ", изясни той.

Даниел Митов не счита, че служебният кабинет може да откаже да извърши сходно решение на Народното събрание.

" Ще има диалози с кабинета, подхождаме доброжелателно и считаме, че той ще си извърши отговорностите ".

Още се водят договаряния кои партии кои комисии би трябвало да оглавят. По думите на депутата енергийната и правната комисия би трябвало да се ръководят от ГЕРБ. Според Митов не е допустимо да има ръководство без ГЕРБ - би било неправилно с оглед гласуването на жителите, а и не излиза математиката.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР