ГЕРБ не предлагат нищо ново и различно от досега- повече

...
ГЕРБ не предлагат нищо ново и различно от досега- повече
Коментари Харесай

Нинова пита кой управлява, докато Симеонов открива тоалетни, а ДПС взима 22 млн.лв.

" ГЕРБ не оферират нищо ново и друго от досега- повече пари в потвърдено неработещи системи. Какво става в образованието - от ден на ден деца отпадат от учебно заведение, от ден на ден се усилва неграмотността. Здравеопазването - усилва се броят на закритите лечебни заведения и броят на хората, които нямат достъп до опазване на здравето. Увеличават се хората, към този момент 3 млн., които са на прага на бедността ", изяснява Корнелия Нинова.

" Демографска злополука - продължаваме да се топим. Това са процеси, които вървят от години, само че ГЕРБ ръководи в последните 8. Философията на нашия бюджет е повече пари, само че за реформирани модели и системи на опазване на здравето, обучение и данъчна система; за опазване на здравето, в което лечебните заведения не са търговски сдружения - това е сериозна промяна; обучение, в което парите не следват ученика, а качеството на образованието е в центъра на промяната и по-високи приходи посредством една по-справедлива данъчна система. Това са две други възможности ", добавя водачът на Българска социалистическа партия.

 Народно събрание одобри рамката на бюджета
Народно събрание одобри рамката на бюджета

доходи от 23 515 милиарда лв. и разноски от 11 923 милиарда лв.

" Г-н Симеонов, до момента в който Вие откривахте тоалетни на Граничен контролно-пропусквателен пункт, Движение за права и свободи получи за половин час 22 млн. лева, отвън бюджета. Какво става в страната. Кой ръководи. ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за пазаруване на въздействие, за смирение на непослушните, за подмолни сделки и за печелене на избори. ГЕРБ трансформира най-висшата форма на политика - бюджета, в най-грозната форма за пазаруване на политическо въздействие и политическо успокоение ", възмущава се Нинова.

В бюджета би трябвало да има държавна политика за стопанска система и произвеждане и държавна политика за битка с бедността. Бюджетът на ГЕРБ няма предпоставки за сериозен напредък в стопанската система, той е почти междинният за международната стопанска система, счита Нинова. Счита, че България има много да наваксва и това доближаване до развитите страни няма да стане бързо и ще останем най- бедната страна в Европа.

Потребление и вложения - няма по какъв начин при този растеж на цените да чакаме, че потреблението ще се усилва и това ще подтиква стопанската система - с 80% са се нараснали цените на някои храни, съгласно Държавната организация за стокови тържища и борси, ток - 1.5% нагоре, вода 19% , акцизи на цигари - нагоре, 62 случая на общини в страната, които са увеличавали локалните налози и такси и единствено 8, които са ги намалявали.

Оскъпява се животът и няма по какъв начин това да не се отразява на покупателната дарба и на потреблението. Инвестиции - за първата половина на 2017 г, тези вложения са се стопили на половина. Предвиждат се директни задгранични вложения от 2.1% от Брутният вътрешен продукт за следващата година, вместо 5.6%, както през 2008 година - и от там не се вижда източник на напредък, добавя тя.

Българска социалистическа партия оферират опция, която е в посока за компенсиране на неналичието на непознати вложения с държавни такива, като оферират два специфични фонда - за планове и Северозападна България и Странджа- Сакар, нова данъчна система , която да докара до по-справедливо облагане и приходи и промени в образованието и опазването на здравето.

 От ГЕРБ откриха тежка фиксация на Нинова върху Борисов
От ГЕРБ откриха тежка фиксация на Нинова върху Борисов

Тома Биков изиска обосновани юридически оферти от Българска социалистическа партия

" Години наред ГЕРБ подценяват съзнателно приходите, които се разпределят в тази зала - от Народно събрание, по този начин, както е редно. Има остатъци, които се разпределят отвън тази зала - в Министерски съвет, субективно, без правила, без правила, по този начин, както не е редно. Това го има и в бюджета за 2018г. Това систематизиране става по този начин: ето пример- Постановление на Министерски съвет от 28.11. 2017г. ГЕРБ - 30 млн. лева в 35 общини, отвън бюджета, Движение за права и свободи - 22 млн. лева в 35 общини, отвън бюджета, всички останали общини в страната - 3 млн. лева ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.

Зам-председателят на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев разяснява, че " болшинството не поддържа предлагането ни за увеличение на бюджета на президентството, което е израз на отношението към президентската институция и престижа на тази институция ".

Той дефинира като изключителното неглижиращо отношението от страна на ГЕРБ към президента Плевнелиев, което е довело до понижаване на бюджета на президентската институция. " Затова се надявах, че ГЕРБ са откровени в декларациите си, че работят за възобновяване на доверието в институциите и се отнасят с нужното почитание към президента. Това минимално нарастване на бюджета би било знак за това ", разяснява Бойчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР