ГЕРБ не каза “да напредложението от“Продължаваме промяната (ПП) за приемането

...
ГЕРБ не каза “да напредложението от“Продължаваме промяната (ПП) за приемането
Коментари Харесай

ГЕРБ не каза “да” на „джентълменското писмо“ от ПП

ГЕРБ не сподели “да ” напредложението от “Продължаваме смяната ” (ПП) за приемането на три антикорупционни закона, свързани с финансирането по втория транш по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). В събота един от водачите на “Промяната ” Кирил Петков разгласи, чеза приемането на текстовете в този парламент.

След това партията на Борисов излезе с позиция във Фейсбук, в която показаха, че отхвърлят подобен вид разговор. В неделя размяната на реплики под формата на прессъобщенияпродължи иПП разгласи, че публично предложенията им са изпратени на някогашните им сътрудници от кабинета “Денков-Габриел ”, този път в писмена форма.


 Снимка: БУЛФОТО Снимка: Кирил Петков, Николай Денков и Асен Василев/ Архив
В писмото Политическа партия отбелязва, че продължаващото отсрочване и отвращение за приемане на тези актове слага под риск влизането на 10 милиарда лв. европейски средства в българската стопанска система, забавя икономическия напредък и подобряването на разнообразни сфери от живота на българите.

Не закъсня и отговор от ГЕРБ, които още веднъж повториха - “против прибързаното законодателство, предлагано от Политическа партия сме. Този вид политическо държание основава единствено проблеми, а не дава решения ”.
 БУЛФОТО Снимка: Бойко Борисов/ Българска телеграфна агенция
Партията на Борисов попита Политическа партия за какво не са приели въпросните закони през последните 4 години, когато саималимножество благоприятни условия да го създадат.

“Година и половина кабинетът “Петков ” имаше и цялостно болшинство в Народното събрание по време на ръководството Ви с Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ - време е да отговорите за какво тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-те милиарда от ПВУ. Прехвърлянето на отговорността сега поради неналичието на дейности от Ваша страна е манипулативно и не дава отговор на истината ”, пишат от ГЕРБ.

Преди дни в Народното събрание Бойко Борисов пък разяснява, чепартията еотворилавратата към всички, освен към Има Такъв Народ. “Но сътрудниците от ПП-ДБ желаят да ни предложат отново от същото ”, посочи водачът на ГЕРБ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР