ГЕРБ не е участник в спора около Комисията по въпросите

...
ГЕРБ не е участник в спора около Комисията по въпросите
Коментари Харесай

Кралев: В мандата на Радостин Василев има сериозни нарушения

„ ГЕРБ не е участник в разногласието към Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание “, съобщи някогашният състезателен министър Красен Кралев. „ Ние не сме проявявали интерес към управлението на тази комисия. Доколкото знам през цялото време тя е поискана от Движение за права и свободи. Според мен Радостин Василев се вкопчи в управлението на спортна комисия, тъй като единствено преди 2-3 седмица  актуалният състезателен министър Весела Лечева съобщи, че е дала на ГДБОП някои от договорите, сключвани от Радостин Василев. Има съществени подозрения за опит за нелегално заграбване на средства. Органите на реда работят за откриване на случая. Според мен Василев желае да ръководи парламентарната комисия, с цел да постанова напън върху спортния министър “, изясни той. Според Кралев Радостин Василев е бил извънредно слаб и злепоставен министър на младежта и спорта. 

Относно взаимните обвинявания сред Василев и Лечева Кралев разяснява, че в мандата на Радостин Василев има съществени нарушавания като закупуване на непотребен програмен продукт за Национална спортна база на четворно повишена цена. „ Скандално е, че е дадена бруталната сума от 2 милиона за реклама на ТОТО-то. Има случаи, в които Неправителствени организации сдружения са получавали по половин милион лв. по подозрителен контракт, подписан в деня на учредяването на въпросните сдружения “, изясни Красен Кралев. По думите сигнала на Василев против Лечева до КПКОНПИ се касае за това, че когато заемаш позицията състезателен министър следва да напуснеш федерацията, в която заемаш управническа позиция. Кралев изясни, че при предходния длъжностен министър на Румен Радев Андрей Кузманов също е имал същия проблем. Но тогава никой не се заинтересува от това.

„ Помните, че Радостин Василев насочи редица кухи обвинявания против мен. Какво стана? Бяха направени поредност от обстойни инспекции на моята активност като министър – несъмнено, потвърди се, че няма нарушавания. За активността на един министър на спорта би трябвало да се съди по отношението на спортните федерации към него. Питайте ги какво мислят за Радостин Василев, с цел да разберете думите ми “, сподели Красен Кралев.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР