ГЕРБ настоява за извънредно изслушване на премиера Кирил Петков, както

...
ГЕРБ настоява за извънредно изслушване на премиера Кирил Петков, както
Коментари Харесай

Нинова обяви, че готвят форсмажор със задна дата. ГЕРБ плаши със срив на правната система |

ГЕРБ упорства за изключително чуване на премиера Кирил Петков, както и на вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова поради думите ѝ, че държавното управление ще вкара обстановка на форсмажор в България със задна дата. 

Вчера Корнелия Нинова разгласи, че форсмажорът ще влезе в действие от началото на войната в Украйна - 24 февруари. По думите ѝ задачата е да се спасят експортно насочените компании поради нарушените вериги на доставки, като им се даде опция да предоговарят параметрите на контрактите си. Това би направило България първата страната в Европейски Съюз, въвела обстановка на форсмажор. 

Форсмажор значи непреодолима мощ, непредвидено и непредотвратимо събитие от ексклузивен темперамент. То поражда след сключването на даден контракт и прави осъществяването му обективно невероятно - до момента в който това събитие съществува.

“Бях индивидът, който преди месец използва думата форсмажор, а думите имат рисковото свойство да се трансформират в действителност. Това значи прекъсване на всички контракти - край, правната система на страната се разпада ”, съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ.

Според уволнената от Петков някогашна шефка на Агенцията за вложенията Десислава Трифонова това би значело стопиране на всички контракти и на износа, без да се знае на кои артикули. “Това е неприятен знак към външните пазари и значи, че нито един вложител няма да стъпи повече в България ”, съобщи тя.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов счита, че въвеждането на обстановка на форсмажор би довело до " комерсиална война " и съществени проблеми с доставките в лечебните заведения. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР