ГЕРБ настоя за оставката на депутата от БСП прох. Иво

...
ГЕРБ настоя за оставката на депутата от БСП прох. Иво
Коментари Харесай

ГЕРБ: Оставка на депутата от БСП Иво Христов, който нарече българите инфантилни

ГЕРБ настоя за оставката на депутата от Българска социалистическа партия прох. Иво Христов, към който преди три години избухна скандал поради репликата “80% от българите са дебили ”. Този път мотив станаха сходни негови думи в телевизионно предаване, в което той съобщи, че българският народ е детски.

На специфичен брифинг зам.-външният министър и ръководител на ГЕРБ-младежи Георг Георгиев пусна запис от телевизионното предаване и съобщи:

 Българска социалистическа партия не желае оставка на Иво Христов, и Борисов обиждал народа Виж още

" За страдание, доста позорен рецидив. Кратко време, откакто българите бяха избрани като 80% дебили, през днешния ден проф. Иво Христов сподели " детското българско население ". Като младежи, като интелигентни хора, които не припознават себе си нито като дебили, нито като инфантили, като не могат да се съгласят с тази последователност, преди бяха 80%, в този момент всички ние сме избрани като инфнтилното население, считаме, че проф. Ива Христов няма нито моралното, нито и политическото право да съставлява народа в Народното събрание. Неговата оставка би била един просрочен акт, защото след дебилите не получихме това, което беше редно за направената неточност, само че в този момент не може да извиним следващата провокация, такова оскърбление, такава директна засегнатост и тежка борба с българския народ в народен ефир. Затова призоваваме за неговата оставка ".

Георгиев попита задочно водача на левицата Корнелия Нинова - тя поддържа ли думите му, това позиция на партията ли е?

Зам.-министърът акцентира, че ще желаят от всички партии да разясняват публично думите на депутата от Българска социалистическа партия.

 Проследихте онлайн в Dir.bg: Дебат Виж още

По мотив вчерашното разискване на върховенството на закона в Европарламента, той сподели:

" Виждаме, че в границите на европейските институциите представители се случват неестествени обединения - десни партии влизат в коалиция с левите, с извънредно левите. Целта на тези хора е България да бъде унижена и обругана, да се покаже в най-лошата светлина, манипулирано и да се създадат изводи, които няма по какъв начин да бъдат истинни и да бъдат признати от нашите интернационалните сътрудници. Ако се върнем преди няколко часа на дебатите, ще забележим, че лицето на страната ни е извънредно добре показано от държавното управление и премиера Бойко Борисов. В Екологичен потенциал се приказва за напъните, които България поставя за нарастване на приходите, за модернизацията на армията, закупуването на изтребители, за постъпленията в обществената сфера. Така че това, което се пробваха да ни подреден през вчерашния ден, претърпя крушение, по този начин, както и всяка друга грозна самодейност, която тази към този момент самобитна коалиция ще предприеме в бъдеще ".

Вижте целия брифинг и записа с думите на Иво Христов:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР