ГЕРБ настоя Румен Радев да освободи служебния министър на вътрешните

...
ГЕРБ настоя Румен Радев да освободи служебния министър на вътрешните
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Президентът Радев трябва незабавно да смени Демерджиев

ГЕРБ настоя Румен Радев да освободи служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поради случая със убит граничен служител на реда тази нощ. 
Прочетете още

„ Преди 2 години сходни вести бяха освен невъзможни. Преди 2 години това в никакъв случай не можеше да се случи. Това не беше тематика за българското общество и Европейски Съюз. Имахме нулева миграция. Изключително едва професионално управление на Министерство на вътрешните работи, което към този момент 2 години бездейства. Убеден съм, че президентът Радев би трябвало неотложно да смени Демерджиев. Всички смени в Гранична полиция направи Демерджиев. Преките му задължения към границата - нула справяне. Полицейска кръв по улиците. Катастрофи с служители на реда. Пияни служители на реда, дрогирани служители на реда. На двете крайности - герои с чадъри над тях. Две години има основен секретар на Министерство на вътрешните работи, на който, в случай че ви изпитам, не може да кажете името. И да няма оставки в МВР… към този момент следващ случай. Представяте ли си Младен Маринов да е в този момент министър и той да продължи да е на поста си. Представяте ли си да сме оставили граничарите. Извадете старите картини от социалистическо време - всички са с автомати на границата, предпазени. А той единствено обикаля и изяснява какви ограничения би взел? Ами ти си към този момент толкоз месеци, години е основният секретар. Кой ви е отговорен? Една след друга кадрили, смени - Чегъркане на Рашков, чегъркане от на рашков хората, в този момент чегъркане на рашковите хора. Ще ни градят като маймуни в този момент, ще вършат със Сърбия защита. Заради Демерджиев и компания. И да няма оставка, да не подава оставка, това е безсрамие. Безспорно, когато става дума за Министерство на вътрешните работи съм много гневен “, отсече на Бойко Борисов на ексклузивен брифинг през днешния ден.  

Борисов уточни, че в случай че по негово време е имало подобен случай „ с президента Ердоган щяхме двамата дружно да сме на границата, тъй като екипите ни работят съвършено дружно “.

По думите му има подадени сигнали от турска страна, че каналджиите им стават все по-нагли и е имало престрелки по границите с жандармерията.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че срещата с Политическа партия през днешния ден е била доста ползотворна и такива срещи ще продължат с парламентарните групи на всички политически партии. 

„ Парламентарната група на ГЕРБ-СДС и парламентарната група на Политическа партия демонстрираха напълно друго равнище през днешния ден и то дава отговор на това, което желаят хората. Професионални диалози, с хрумвания, по политики, със спор - кое по какъв начин може да стане. Има опция да се надгради доста изключително в случай че спрем да слагаме егото преди всичко и кой с какъв мандат какво би направил. Тази посока би трябвало да се следва “, уточни Борисов.

Той изрази оптимистична оценка за работата на Народното събрание и акцентира, че през днешния ден с голямо болшинство е гласувано предлагането битовите консуматори да не заплащат огромни сметки, като останат на контролиран пазар.

„ Не си припомням такова болшинство на Народното събрание. Да, водачеството е на ГЕРБ, проектозаконите са на ГЕРБ, само че това е извънредно положително за българските жители и бизнес “, уточни Борисов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР