ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет.

...
ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет.
Коментари Харесай

ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в МС след скандал

ГЕРБ напуснаха съвещанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет. Премиерът Николай Денков свика изключително съвещание във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.

Фокус на съвещанието е оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия.

ГЕРБ са напуснали, тъй като от отчета на ДАНС е станало ясно, че още през вчерашния ден " Лукойл " е имала подготвеност да премине напълно на неруски нефт, само че откакто с гласовете на ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия в енергийна комисия не бе признато предлагането за анулиране на дерогацията в тридневен период, рафинерията се е отказала. Това оповестиха Десислава Атанасова и Делян Добрев. Добрев уточни, че от отчета е станало ясно още, че " Лукойл " е продавала и претоварвала на танкери в намерено море в избрани месеци 50 % от горивата, като даже не е ясно те къде са отивали.

" Стана ясно, че Агенция " Митници ", т.е. финансовото министерството в незадоволително огромен размер е направлявало доставките на модифицирана продукция във връзка дерогацията. Това, че има някакви съмнителни претоварвания в намерено море се удостовери ", сподели шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след съвещанието. 

" Разумно е в този момент Народното събрание да вземе решение по импортирания Законопроект, за който повече от година и половина ГЕРБ упорства ", сподели още Атанасова.

" Искам да повторя, че не в тридневен период, а още през вчерашния ден " Лукойл " са били подготвени да преминат на напълно неруски петрол, с понижен потенциал на работа, който е задоволителен да задоволи страната с горива ", уточни Делян Добрев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР