ГЕРБ наблюдава протестите в страната, но без да се отклонява

...
ГЕРБ наблюдава протестите в страната, но без да се отклонява
Коментари Харесай

Президентът и БСП стоят зад призивите за оставка, смята Цветанов

ГЕРБ следи митингите в страната, само че без да се отклонява от управническата си стратегия, която е за 4-годишен мандат, изясни зам.-председателят на партията и водач на парламентарната група на ръководещите Цветан Цветанов в изявление за bTV.
 Властта е арогантна и цинична, хората са в правото си да стачкуват, счита Радев  Румен Радев: Лобизмът и корупцията пронизват цялата система на страната
Цветанов смята, че зад настояванията за оставка на кабинета стоят „ опозицията в лицето на Българска социалистическа партия и координираните дейности с президента Радев ”.

„ Това са факторите, които под една или друга форма предизвикат и натягат напрежението ”, заяви той.

„ Не бих поставил всички под един знаменател, само че знам какви са напътствията, дадени от страна на Българска социалистическа партия към техните структури – цялостна готовност за 11-ти, да не излизат кметове и знакови лица, а просто да провеждат хората, които да излязат и да застанат и да запречат кръстовищата в пътната артерия на страната ”, обясни Цветанов.

По тематиката с горивата той разяснява, че повишаването не зависи от държавното управление, а от международните пазари, а през 2013 година литър гориво е коствал повече, в сравнение с в този момент. Минималната работа заплата от този момент се е нараснала с 200 лв. от този момент, уточни още Цветанов.

Той отговори и на изказването на президента, който в речта си в петък уточни, че българите карат остарели коли не тъй като не ги е грижа за природата, а тъй като нямат пари за по-нови. Думите на Румен Радев бяха по отношение на повдигането на налога с до 50% върху колите, създадени преди 2005 година

„ Обръщението на президента Радев не му прави чест. Желание на локалната власт е да бъде поправен този налог. В цяла Европа се лимитира дизеловото гориво и се лимитират колите, които употребяват това дизелово гориво. Това значи, че е момента всички коли, които в Западна Европа ще отпадат като опция да се карат, ще дойдат в България ”, сподели Цветанов.

Той заяви още, че сега президентът тласка страната към предварителни избори, с цел да може да назначи служебно държавно управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР