Герб на Италия, сърце от Мароко, връзка с България. Това

...
Герб на Италия, сърце от Мароко, връзка с България. Това
Коментари Харесай

Наш зет от Мароко №1 на маратона във Варна

Герб на Италия, сърце от Мароко, връзка с България. Това е първенецът на варненския маратон. Ахмед Насеф победи в класическото тичане на 42 195 метра с време 2:22,55 часа. Мароканецът с италиански паспорт, който е женен за българка, за повторно печели надпреварата. Преди две години още веднъж беше №1.

При дамите първа приключи кенийката Рут Матебо с време 2:47,45 часа. Наградният фонд е 49 000 лв., разпределен в 44 самостоятелни награди. За двамата спечелили в класическия маратон са планувани по 8000 лева Основен уредник е Анатоли Илиев.

Спортният министър Красен Кралев и кметът Иван Портних дадоха старт на конкуренцията, събрала два пъти повече участници спрямо предходната година. От няколко дни варненският маратон е към този момент с лицензирано трасе. Това разрешава резултатите да бъдат публично приети в ранглистите.

„ Преди три години, когато взехме решение да създадем тази верига тичане, бяхме прави – сподели Кралев. – Един маратон в София не беше задоволителен. Изключително съм удовлетворен от това, което се направи във Варна и Стара Загора. Знам, че доста българи бягат. Това за тях е всекидневие и им даваме опция да се изявят. Във Варна виждам състезатели, с които съм се надбягвал преди 30 години, още ги държи тръпката към този спорт. ”

Във Варна пристигнаха 120 състезатели от 22 страни. Най-младият бе на 7 години, а най-възрастният – на 71-а.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР