ГЕРБ може да направи правителство на малцинството с подкрепа на

...
ГЕРБ може да направи правителство на малцинството с подкрепа на
Коментари Харесай

Социолог: ГЕРБ може да направи правителство на малцинството с подкрепа на ДПС

ГЕРБ може да направи държавно управление на малцинството с поддръжка на Движение за права и свободи. В средата на март ще има нови данни. Но се вижда, че сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия се следи повишаване на дистанцията - не е ясно кой ще трети и четвърти, както и кои ще прескочат 4%. Това сподели пред Nova news Евелина Славкова, социолог от проучвателен център " Тренд ".

Тя съобщи още, че гласоподавателите най-вече се насочват към познати лица и доста дребен % се интересуват и четат стратегии на партиите. Според нея главните партии няма да се трансформират като представителност.

" По принцип хората не обичат нападателни политици, това се отнася и за Корнелия Нинова, само че електората на Българска социалистическа партия е корав електорат и ще й простят този вид държание ", счита Славкова.

Тя има вяра, че всички партии, които влязат в Народното събрание, ще бъдат " необятно скроени " и ще желаят да вземат участие в ръководство, макар предизборните антиГЕРБ лозунги.

За нея програмно държавно управление е допустимо, а такова е предлагано неведнъж от Движение за права и свободи, само че би трябвало да има доста непосредствен резултат.

" ГЕРБ може да направи държавно управление на малцинството с поддръжка на Движение за права и свободи. Слави Трифонов евентуално ще бъде по-сговорчив с Българска социалистическа партия, с цел да се сътвори фронт против ГЕРБ ", съобщи социологът.

Относно Вътрешна македонска революционна организация, Славкова акцентира, че са натурален сътрудник на ГЕРБ, само че ще имат по-малко депутати.

" Много е значима изборната интензивност, тъй като Коронавирус ще понижи интензивността, а от това печелят партиите с твърдите ядра ", заключи Евелина Славкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР