ГЕРБ може да даде подкрепа за правителство на малцинството, излъчено

...
ГЕРБ може да даде подкрепа за правителство на малцинството, излъчено
Коментари Харесай

Бойко Борисов призова: ПП/ДБ да си кажат

ГЕРБ може да даде поддръжка за държавно управление на малцинството, излъчено от ПП/ДБ с втория мандат, само че с ясно изискване - от обединяването да кажат ясно през медиите - от кого в конкретика чакат поддръжка за подобен кабинет. Това изискване сложи на конференция в петък следобяд в централата на ГЕРБ водачът Бойко Борисов. Пресконференцията стартира в часа на консултациите, които се организират на Дондуков 1 с най-малката политическа мощ в 49-то Народно заседание - " ИТН ".

Борисов прикани медиите - да питат Промяната точно този съответен въпрос, макар че той бил поставян при закрити диалози.

" След вчерашните съвещания при президента Радев, изслушахме през днешния ден и другите партии, изслушахме доста деликатно това, което сподели Партията на смяната. Разбираме тяхната решителност, че с ГЕРБ няма да ръководят в първия мандат. Тъй като противоположното преброяване към този момент стартира, посредством вас (медиите) желая да помолите да уточним един въпрос, на който аз и нашият управителен орган ще ви дадем отговор. Но е доста значимо да знаем, и обществото да знае, какъв е отговорът на сътрудниците от ПП/ДБ ", разкри за какво е свикал ексклузивен брифинг Борисов. И изрази оскърбление, че в Народното събрание видял от всички, като се изключи ГЕРБ, гняв, намеци и обиди.

А въпросът е следният: " ПП/ДБ споделят, че във втория мандат желаят да създадат държавно управление, това няколко пъти го натъртиха, с поддръжката на... кой? Молбата ми е, когато ги питате, да назоват поименно с кой. Защото формулировката с " всички или всички, които желаят ", значи с никой. Да кажат - " във втория мандат чакаме поддръжка от ГЕРБ " или " не чакаме поддръжка от ГЕРБ ". Очакваме да ни поддържа Движение за права и свободи, чакаме да ни поддържа Има Такъв Народ, чакаме да ни поддържа " Възраждане ", чакаме да ни поддържа Българска социалистическа партия. Просто да кажат под " всички " какво схващат. "

Отговорът на това запитване, счита експремиерът, е доста значим, в случай че е правилно това, че няма задкулисие.

При вид А - поддръжка от ГЕРБ, Борисов предлага - да седнат на лидерска среща и да уточнят в какво се показва поддръжката. " Ако се показва с еднократно натискане на копчето - добре. А по-късно? Представете си по-късно те отиват и арестуват Слави Трифонов, ей по този начин, случайно го приказвам. И аз запознат съм пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, че към този момент е задържан. "

Вариант Б пък е " положителните сили " да заявят, че търсят поддръжка от други. Но тогава вероятностите за съставяне на кабинет отиват в небитието.

" Тогава ние ще се погрижим да предложим безусловно същото, което те оферират. Само че рискът при нас е то да мине ", не изключи вид ГЕРБ да образува друго болшинство водачът на партията. Но за следващ път изрази предпочитание да има сглобка точно с ПП/ДБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР