ГЕРБ, които управляват София от 2005 г. претърпяха пълен разгром

...
ГЕРБ, които управляват София от 2005 г. претърпяха пълен разгром
Коментари Харесай

РАЗГРОМ за ГЕРБ в София

ГЕРБ, които ръководят София от 2005 година претърпяха цялостен погром на първия тур на локалните избори, които се организираха в неделя. За първи път претендент на ГЕРБ, които от 18 години насам са печелили столицата, няма даже да отиде на балотаж, най-малко съгласно първите данни от предварителните данни на социологическите организации.

След ръководството на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова, в този момент кандидат-кметът на ГЕРБ Антон Хекимян се класира трети на вота.

Явен любимец след първия тур в неделя и съвсем сигурен победител е Васил Терзиев (ПП-ДБ и " Спаси София " ). Мултимилионерът и IT гуру завоюва размазващите 38,7 % от гласувалите в столицата.

Засега съгласно предварителните данни на балотаж отива Ваня Григорова, претендентът на необятна лява коалиция с присъединяване на Българска социалистическа партия. Известната синдикалистка взима инфарктно второто място с 19,3 против 17,3 за Антон Хекимян (ГЕРБ-СДС). Чака се обаче публично удостоверение от ЦИК на резултатите, които ще дефинират противника на Терзиев, защото разликата не е огромна.

Другата огромна вест е, че ГЕРБ са разгромени и във връзка с гласуването за общински съветници. Коалицията сред " Продължаваме промяната ", Демократична България и Спаси София ще има болшинство в Столичния общински съвет. Това демонстрират данните от Exit Poll на организациите " Тренд " и " Галъп ".

Според " Тренд " ПП-ДБ и Спаси София печелят изборите за общинари с 40,6% от гласовете, а втори са ГЕРБ-СДС с 19,4%. Третото място е за Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” с 13,0%, следвани от „ Възраждане ” с 9,9%, КОД – 4,6%, Има Такъв Народ – 4,0%, Вътрешна македонска революционна организация – 0,9% и други 7,6%.

Минимални разлики дава еxit poll-а на „ Галъп ” - ПП-ДБ и Спаси София получават 40,6% от гласовете. Втори още веднъж са ГЕРБ-СДС с 19,3%. Следват Местна коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” с 12,7%, „ Възраждане ” с 9,8%, КОД – 4,7%, Има Такъв Народ – 4,1%, „ Български напредък ” – 1,5%, други – 7,3%.

" Тази неделя спечелихме общинския съвет. Следващата неделя с Васил Терзиев ще спечелим цяла София ", съобщи водачът на Спаси София Борис Бонев, който е и лидер на листата на ПП-ДБ и Спаси София.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР