ГЕРБ като че ли искат да гарантират пари за техните

...
ГЕРБ като че ли искат да гарантират пари за техните
Коментари Харесай

Настимир Ананиев наглее: ГЕРБ искат пари за техните кметове - това е извиване на ръце

„ ГЕРБ сякаш желаят да подсигуряват пари за техните кметове. Доколкото разбрах, Борисов държеше на неговите общини, по този метод парира недоволството в ГЕРБ сега ”. Това съобщи пред NOVA News заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му това е извиване на ръце.

Депутатът съобщи, че не вижда потребност от промяна на министри в кабинета.

„ Ако ГЕРБ и Борисов мрънкат, че обособен министър не покрива стандарта на ГЕРБ, това мен може единствено да ме радва. Този формат на сглобка, въпреки за мен това да е тежък компромис, в действителност беше изработен въз основата на ротация ”, съобщи Ананиев. По думите му ГЕРБ може би са се отказали от Мария Габриел да бъде министър-председател при ротацията, защото и през днешния ден на срещата им във Велико Търново тя не е участвала.

Според Ананиев сега общините в огромната си част нямат планова подготвеност, макар че за тях са заложени 1 милиарда лв. с бюджета за идната година. „ Средствата ще стигнат до тези общини, които имат подготвени планове ”, посочи Ананиев.

„ В бюджета има рекордни пари за вложения – 12 милиарда лв.. От тях 1 милиарда лв. отиват непосредствено към общините. Моето терзание е, че те нямат предпроектна подготвеност. Аз твърдо съм срещу да извадим листа на кметовете на ГЕРБ и да кажем Монтана – еди какъв брой си, Велико Търново – Даниел Панов – еди какъв брой си ”, съобщи Ананиев.

Той разяснява още, че Бойко Борисов се е вихрил против налозите за недвижимите парцели, което е предложение на Националното съдружие на общините в България, чийто ръководител е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Ананиев разяснява и приходите в бюджета на страната. „ Имаме 2 сегмента, знаете по какъв начин се образуват тези 2,3 милиарда лева – 1,3 милиарда идват от второто заплащане по ПВУ, което ние се надяваме до края на годината да пристигна, въпреки че ветото на президента забави с 1 месец този развой. В момента работим в действителност да се получи до края на годината ”, съобщи той.

По думите му сега дефицитът в страната е под 1%. „ Имаме буфер, който може да бъде употребен, с цел да запазим 3-те %, които са основни за еврозоната ”, съобщи Ананиев. Той посочи, че няма дупка от 7 милиарда лв. в бюджета.

Ананиев прикани преди зимния сезон да не се отстранява дерогацията за преправка на съветски нефт за „ Лукойл ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР