ГЕРБ иска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът е

...
ГЕРБ иска свикването на извънредно заседание на парламента. Поводът е
Коментари Харесай

Борисов: Дрънкат оръжия близо до границата ни, искаме извънредно заседание на НС

ГЕРБ желае свикването на изключително съвещание на Народното събрание. Поводът е напрежението към Украйна.

„ Внасяме 59 подписа на депутати, при нужни 48, за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. В сложено НАТО в цялостна бойна подготвеност на нашата граница, ние като парламентарна република би трябвало да дадем явен мандат на държавното управление, на министрите, да бъдем по-единни от всеки път, с цел да пазиме сигурността си, нашите ползи. Трябва самодейна позиция и политика на ръководещите. Дрънкат се оръжия покрай нашата граница”, съобщи водачът на партията Бойко Борисов.

Преди това той изясни, че по последни информации Алиансът е в цялостна бойна подготвеност. (



„ Само доскоро на уеб страницата на НАТО излезе информацията, че съдружниците от НАТО слагат силите си в бойна подготвеност и изпращат спомагателни подкрепления в Източна Европа поради агресивното държание на Русия. Ние продължаваме да се осведомяваме от задграничната преса”, съобщи Борисов. „ Логичен е въпросът - когато НАТО е в цялостна бойна подготвеност, в какво положение е българската войска?”, попита Борисов.

„ До този миг сме чули 3 изказвания - на министър-председателят Петков, на външния министър, остро изявление, и на военния -уклончиво. А мненията на обединението са, че това са персонални мнения”, сподели Борисов. И попита желано ли е и давано ли е позволение за разполагане на непозната бойна техника у нас?

Борисов добави, че през днешния ден се организира съвет на външните министри на Европейски Съюз, отдаден на проблема Русия-Украйна, а страната ни е показана от зам.-министър.

„ Какво по-важно когато НАТО е в бойна подготвеност и се трансферират войски и кой по-добре от външния министър може да изрази нашата угриженост от сходни военни дейности на 300-400 км от България?”, попита още Борисов.

„ На последно място е газът. Това са стомани, метали, с тези кораби в Черно море - туризмът го забравяме”, разяснява още водачът на ГЕРБ.

„ Моят астрален близнак – президентът на Румъния, свика съвещателен съвет. 15 минути по-късно изрази мнение. Ние към този миг не знаем – може ли да осъмнем в положение на война и какво се случва – въвлечени ли сме, или не”, разяснява Борисов.

„ При сложено НАТО в бойна подготвеност, ние като парламент би трябвало да дадем явен мандат, с цел да пазиме нашата сигурност, да пазиме нашите ползи. Но би трябвало по-активна позиция на ръководещите. Ако бюджетът може да търпи промени, сходни дейности са с доста дълъг темперамент по-късно в района. В района с изключение на България, различен няма туризъм на Черно море. Кой върви на отмора, когато над него летят F35 и бойни платноходки се разхождат?, попита още Борисов.

Според него българското общество би трябвало да получи отговори на всички тези въпроси.

„ Бойната подготвеност значи бойна подготвеност и за нас. Правим се, че няма проблем, не виждаме, не участваме в решението”, съобщи Борисов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР