ГЕРБ иска специална комисия да разследва как е направен изборът

...
ГЕРБ иска специална комисия да разследва как е направен изборът
Коментари Харесай

ГЕРБ иска комисия да провери дали Радев е предопределил избора на Грипените

ГЕРБ желае специфична комисия да проверява по какъв начин е изработен изборът за пазаруване на изтребител, защото съгласно партията към този момент има задоволително подозрения, че президентът Румен Радев е предопределил избора на на шведските изтребители " Грипен ". 

Това разгласи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. 

По думите му подозренията на партията са въз основата на информация от открити източници, съгласно които Радев е защитил избора на " Грипените ", преди да е взето окончателното решение.

" Искаме да проверим с парламентарните механизми по какъв начин се стигна до този извод, до това решение и дали фактически има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно ", уточни Цветанов, представен от " Фокус ".

Той акцентира, че би трябвало да се покаже истината, с цел да се подсигурява прозрачността. " В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните ползи и със сигурността на страната ", разяснява Цветанов.

Целта на комисията ще бъде да разбере дали има оказан напън и за какво се е бързало с решението, за какво е декласиран един от участниците.

Всички парламентарни групи би трябвало да са наясно защо ще се харчат парите и по какъв метод се е стигнало до това решение, уточни и председателят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов.

Мнение, че изборът на шведските изтребители " Грипен " е съдбоносен изрази и министър председателят Бойко Борисов преди дни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР