ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС, Демократична България, Изправи се

...
ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС, Демократична България, Изправи се
Коментари Харесай

Екзитполът сочи: Седем партии влизат със сигурност в 45-ото Народно събрание! Слави бие Нинова

ГЕРБ, ИТН, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България, Изправи се Мутри вън, Вътрешна македонска революционна организация. Такава е поредността на партиите и обединенията, които сигурно ще участват в новия, 45-ти Парламент. Това сочи екзитполът на организация " Галъп " за парламентарния избор. Получените проценти обаче не значат към този момент нищо, тъй като са неофициални. Дори да се потвърдят, то не се знае какви ще са колаборациите в Народното събрание и дали няма да се иде на нови избори.

Според „ Галъп ” ГЕРБ печели вота с 25,0%. Втора политическа мощ е партия „ ИТН ” с 17,1%. Третото място гласоподавателите са отредили на Българска социалистическа партия - 16,7%. Четвърти остават „ Демократична България ” с 10,5% от гласовете, а незабавно след тях се подрежда Движение за права и свободи с 10,2 на 100.

Останалите обединения, които минават бариерата за влизане в Народното събрание, са „ Изправи се! Мутри вън! ” и Вътрешна македонска революционна организация. Те са получили поддръжката надлежно на 5,0% и 4,7% от гласоподавателите, сочат прогнозните резултати на „ Галъп “.

С " Не поддържам никого " са дали своят вот 2,1% от упражнилите правото си на глас.

По данни на " Галъп " изборната интензивност е 43,9 на 100.

Според първичните данни на организация „ Тренд ” партията на Бойко Борисов събира максимален % от вота на българите - 25,1%. Следва Българска социалистическа партия с 16,5%. На трета позиция се подрежда групировката на Слави Трифонов с 16,2%. Четвърти са Движение за права и свободи с 10,0 на 100. Петото място съгласно exit poll-а е за „ Демократична България ”, която събира 9,4% от гласовете. Шеста и седма политическа мощ са „ Изправи се! Мутри вън! ” и Вътрешна македонска революционна организация. Те печелят съответно 4,8% и 4,5% от бюлетините.

Квадратчето " Не поддържам никого " са отбелязали 2,2% от гласувалите.

По данни на " Тренд " 45,0% от имащите право на глас у нас са отишли до урните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР