ГЕРБ има преднина от малко под 3% пред БСП, а

...
ГЕРБ има преднина от малко под 3% пред БСП, а
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ с почти 3% пред БСП, подкрепата за Трифонов спряла да расте

ГЕРБ има преднина от малко под 3% пред Българска социалистическа партия, а партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН " е спряла растежа на поддръжката си. Ако изборите бяха в този момент, в Народното събрание сигурно биха влезнали 5 партии, а две са на ръба.

Това демонстрират резултатите от представително изследване на " Тренд ", поръчано от " 24 часа " и извършено в интервала 12-19 януари измежду 1008 пълнолетни респонденти.

Петте обединения, които биха влезнали в идващия парламент, са ГЕРБ (27.6%), Българска социалистическа партия (24.9%), " ИТН " (11.8%), Движение за права и свободи (10.3%) и " Демократична България " (6%). Две обединения с действителни шансове за посланичество са " Изправи се.БГ " с 4.1% и Обединени патриоти (ВМРО-НФСБ) с 4% от деклариралите, че ще гласоподават на идните постоянни парламентарни избори.



Според данните на " Тренд " Народното събрание и на държавното управление приключват своя мандат с ниски равнища на поддръжка за своята работа, само че не се вижда отрицателна наклонност в последните месеци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР