ГЕРБ има много възможности да подкрепя - по отношение на

...
ГЕРБ има много възможности да подкрепя - по отношение на
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Разчитаме на мандата на ПП, третият няма да роди нищо

" ГЕРБ има доста благоприятни условия да поддържа - във връзка с правосъдната промяна, при промяната на Висшия правосъден съвет, при промяната на Гешев, да няма повече гешевци, само че това в предходния парламент не се случи. Категорично сме декларирали, че държавно управление с мандат на ГЕРБ не можем да подкрепим. От тук нататък на ход са " Продължаваме промяната " с втория мандат. Песимисти сме, че третият мандат изобщо може да роди обикновено ръководство на страната ".

Това сподели Ивайло Мирчев от " Демократична България " в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия.

" Първото, което желаеме да чуем е какво тъкмо ще предложи Политическа партия с втория мандат. Ходът напълно е техен. Ние нашите цели сме ги споделили доста от дълго време и те се разграничават много от дейностите на ГЕРБ, а не от това, което те заявяват. Между декларациите на ГЕРБ и техните дейности в пленарната зала има голяма разлика ", добави той.

" Нови избори ще бъдат доста нездравословни за страната. По отношението на еврото нашата огромна изненада е смяната на позицията на Българска социалистическа партия, тъй като единствено преди 3 месеца на срещите в министерството на финансите всички бяхме с ясната увереност, че ние на 1 януари 2024 година одобряваме еврото. И всички наши старания бяха ориентирани в тази тенденция. в този момент виждаме, че това се е трансформирало ", сподели още Мирчев.

" Независимо дали влизаме в еврозоната или не, ние не можем да си позволим бюджетен недостиг над 3 % ", безапелационен бе той.

" Голямата тематика е превъоръжаването на българската войска. Отдавна сме се трансформирали в музей на руското въоръжение. И това би трябвало да го променим. Имаме тази опция, отпускат се и средства от Европейски Съюз. Обществото и политическият хайлайф у нас са длъжници на армията ни. 30 години съвсем никакви стъпки не са предприемани за модернизацията й. Имаме шанса да го създадем като дадем на Украйна наше остаряло оръжие и получим назад западни аналози ", изясни той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР