ГЕРБ има готовност да подкрепи правителство с участието на Продължаваме

...
ГЕРБ има готовност да подкрепи правителство с участието на Продължаваме
Коментари Харесай

ГЕРБ има готовност да подкрепи правителство с участието на ПП, но няма да участва с нея

ГЕРБ има подготвеност да поддържа държавно управление с присъединяване на " Продължаваме Промяната ", само че дружно с нея няма да взе участие в кабинет. Това ще се случи, единствено в случай че не успее да се състави правителство с първи мандат на ГЕРБ.
Още по темата
За да се реализира постоянно държавно управление, ГЕРБ е готово да поддържа и друго държавно управление, стига то да има стратегия, която да съответствува с целите на ГЕРБ. Това сподели някогашният финансов министър пред Българска национална телевизия Кирил Ананиев.

ГЕРБ са подготвени да поддържат държавно управление с втория мандат на Политическа партия, в случай че те не успеят да сформират кабинет, посочи той. И уточни, че това е важно за България. " Няма да участваме обаче в евентуален кабинет на Политическа партия ", заяви бившият финансов министър пред Българска национална телевизия.

Дори да няма кабинет, бюджет трябва да има. Това е сплотяващото сред партиите, акцентира той.

Държавният бюджет за идната година е най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат новите депутати в 48-ото Народно събрание. 

" Политическа партия и Българска социалистическа партия демонстрираха, че са извънредно леви партии, които правят единствено разноски ", смята Ананиев.

Според него България би трябвало да приключи 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен недостиг. По думите му има ограничения и принадлежности, които могат да доведат до понижаване на недостига.

" За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията, които са във връзка с бизнеса и популацията. Така, че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. Външните пазари, с изключение на общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции - налице е огромно съмнение към ръководството в България, изключително през последните година, година и половина ", съобщи Кирил Ананиев от ГЕРБ.

По предложение на някогашния финансов министър партиите в Народно събрание одобриха служебният ковчежник Росица Велкова да бъде извикана в Народното събрание, с цел да изясни положението на хазната. Това ще стане в петък, взеха решение Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Продължаваме промяната " на срещата за обществените политики, проведена от социалистите в Народното събрание в понеделник. 

Няма да подкрепим нито един различен ръководител на Народното събрание с изключение на Росен Желязков, подчерта вчера Кирил Ананиев. Не постигнахме единодушие по всички ограничения, осведоми още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР