ГЕРБ или ПП са по-близки до ДПС? Лидерът на ГЕРБ

...
ГЕРБ или ПП са по-близки до ДПС? Лидерът на ГЕРБ
Коментари Харесай

Борисов и Бориславова в спор кой е по-близък до ДПС

ГЕРБ или Политическа партия са по-близки до Движение за права и свободи? Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и някогашният народен представител и член на Изпълнителния съвет на „ Продължаваме промяната “ Лена Бориславова влязоха в неприсъствен спор пред медиите по този въпрос.

" От " Продължаваме промяната “ считаме, че както ние сме в коалиция с " Демократична България ", по този начин и ГЕРБ-СДС са в коалиция с Движение за права и свободи. По всички значими тематики се появява и Делян Пеевски ". С тези думи в ефира на Нова телевизия през днешния ден Лена Бориславова отключи тематиката за връзките с Движение за права и свободи.

В отговор на коментара й в коридорите на Народното събрание по-късно Бойко Борисов съобщи: „ Вчера с Кирил Петков близо три часа сме били дружно в моя кабинет - другарски, комфортен диалог. Всеки ден господин Петков, Христо Иванов, когато е тук, Атанас Атанасов, Делян Пеевски идват и нормално Делян Пеевски идва с Кирил Петков и водят извънредно другарски разговор…Даже аз два месеца не си приказвах с Кирил Петков и ми го докара Данчо Цонев да ни сдобрява ", съобщи Борисов. Той добави, че Политическа партия „ желаят да употребяват целия комфорт на поддръжката на Движение за права и свободи “. „ А в това време да излиза, че аз я обезпечавам. Това няма да се случва повече. Днес споделих на Пеевски, че повече не желая никой дружно да идва при мен. След като ще се вършат такива спекулации, срещите при мен ще бъдат единствено, когато ги потвърдя и с който желая ", отсече Борисов.

Пеевски обичал и Петков, и Борисов

Спорът реши Делян Пеевски, който пред публицисти разгласи: " Много е забавно това водене по кабинети, без кабинети. Колеги, но ние работим всеки ден дружно - Движение за права и свободи е част от това парламентарно болшинство, стига толкоз. Ние по през целия ден сме дружно, вие го виждате. Кой им избавя постоянно нещата, като има проблем с другите партии? Аз им ги избавям ", разяснява Пеевски.

Депутатът посочи, че Движение за права и свободи е в ролята на балансьор, а самият той взема решение проблемите на сглобката с другите партии в Народното събрание. Пеевски разяснява още, че е еднообразно непосредствен с Бойко Борисов и с Кирил Петков и доста ги обича в другарски и политически смисъл.

„ Ние работим дружно, просто в държавното управление не желаеме да участваме. Имали сме оферти, господин Борисов персонално ни предложения, отказахме му, само че в парламентарното болшинство участваме всеки ден. Те без нас не могат да се оправят ", уточни още Пеевски.

Запитан кой всред Кирил Петков и Бойко Борисов му е по-близък, Делян Пеевски отговори: " И двамата са ми доста близки, доста ги обичам и двамата ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР