ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа

...
ГЕРБ и СДС се споразумяха да участват с единна листа
Коментари Харесай

Окончателно: ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите

ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се споразумяха да вземат участие с единна листа на европейските избори през 2019 година. Това заяви зам.-председателят на партията ГЕРБ Цветан Цветанов преди министър председателят и ръководител на партията Бойко Борисов и ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов да сложат подписите си под съглашението, съобщи БГНЕС.

Нашата цел е да изпратим оптимален брой от България в Европейската национална партия, съобщи Цветанов и прочете предизборното съглашение:
ГЕБР и Съюз на демократичните сили се сплотяват към това определените евродепутати от общата листа да поемат безапелационен ангажимент, че през целия си мандат ще бъдат част от ЕНП в Европейския парламент.
Второто решение е в листата да има двама представители на Съюз на демократичните сили, като единият от тях на шесто място.
В предизборните материали двете партии са се споразумели да участват знаците или наименованието на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и ЕНП.
Обединяваме се към решението нашите избраници да работят за влизането на България в Шенген и Еврозоната, както и срещу Европа на две скорости и всевъзможни разграничителни линии сред държавите-членки в Европейски Съюз, прочете Цветан Цветанов предизборното съглашение.
Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов заяви, че в началото са имали 15 имена, след което намалели до 12, защото трима, в това число и самият той, са си създали отказ. Другите отказали се са Владимир Кисьор и Теодор Петков.
Съюз на демократичните сили декларира, че ще даде всички сили за сполучливо явяване на изборите, сподели Румен Христов, откакто постави подписа си до този на Борисов.
Александър Йорданов ще е претендентът за евродепутат, който ще заеме шестото място в общата листа на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. Главният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров ще заеме последното място в листата, добави ръководителят Христов.
Ще се борим за един по-добър резултат взаимно, сподели от своя страна Бойко Борисов, който дефинира името на Йорданов като знаково за Съюз на демократичните сили.

Ние може да подсигуряваме, че нашите претенденти ще работят еднообразно с всички в листата и няма да позволяваме номерца с преференцията, каквито имаше при предходните избори, добави Бойко Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР