ГЕРБ и Продължаваме промяната“ за първи път седнаха на една

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната“ за първи път седнаха на една
Коментари Харесай

ГЕРБ и "Продължаваме промяната" обсъдиха социални мерки и бюджета


ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ за първи път седнаха на една маса. И двете обединения прецизират, че срещата не значи договаряния за коалиция, а диалози по цели.

„ Ние желаеме тази среща да е показ, че може да приказваме без опорки, без клишета и заклинания, че може да приказваме градивно, ясно и съответно “, съобщи

„ Това не е диалог за поддръжка на държавно управление и първия мандат, не желаеме и на вас да даваме неверните упования, ние няма да подкрепим първия мандат “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

„ Да, не възприемаме този диалог като диалог за държавно управление с първия мандата или съдружно държавно управление, в този смисъл не сме с неверни усещания от тази среща “, отговори Атанасова.

И двете партии се съгласиха, че трябват обществени ограничения. Договориха се специалисти и от двете страни ще се опитат да изгладят разликите по бюджета за следващата година.

„ Да помолим служебния кабинет да внесе някаква форма на бюджет, с цел да може това да не е упражнение на думи, а действително да стартираме да работим по бюджета за следващата година “, съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

„ Да се обединим върху рационалното - нито консервативното, нито популисткото и да напишем един реален бюджет “, сподели Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС.

Въпреки че от „ Продължаваме промяната “ желаеха служебното държавно управление да внесе нов бюджет, ГЕРБ остана на позицията си, че би трябвало да се удължи в този момент настоящия, до момента в който не се събере политическо болшинство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР