ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) са готови

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) са готови
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП-ДБ написаха общия закон за отпадане на дерогацията

ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) са подготвени с общ законопроект за отпадане на дерогацията, който да удовлетворява и двете страни и на следващия ден ще бъде импортиран в Народното събрание. Това разгласи пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в наличието на Радослав Рибарски от ПП-ДБ - заместник-председател на енергийната комисия и нейният ръководител Делян Добрев. Ще го пазиме дружно, акцентира Борисов.

Проектът планува цялостна анулация на дерогацията за импорт на нефт с генезис Русия от от 1 март 2024 година, а от 1 януари - отпадане на квотите за експорт на нефтопродукти от съветски нефт. 

С Кирил Петков през днешния ден взехме решение, че няма смисъл два законопроекта да се " бият " в Народното събрание и да даваме късмет на опозицията да поддържа единия или другия, и по-късно ние отново да не си приказваме три дни, сподели водачът на ГЕРБ. Затова и двете обединения са отдръпнали своите планове.

За подготовката на общ вид за отпадане на дерогацията заяви по-рано през днешния ден ръководителят на бюджетната комисия Йордан Цонев. Както той изясни, следва да се уреди нормативно проверката, която Агенция " Митници " би трябвало да направи към 31 декември т.г., с цел да откри какви към този момент модифицирани количества има в складовете на " Нефтохим " и да се реши по какъв начин да изнесат за тези количества деривати, с цел да не задръстват складовете на рафинерията.

Двата плана - преди да бъдат оттеглени, даже бяха дискутирани в пленарна зала. Стигна се до разногласия дали изтеглянето им от вносителя (лите) след диспути е правомерно, на което ръководителят на Народното събрание Росен Желязков отговори позитивно, откакто е направено преди първото гласоподаване, а в случай че е по-късно - с решение на Народно събрание.

Цонев тогава сподели, че по-късно през днешния ден ще бъде направен общият законопроект. Става дума за план на Закон за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР