ГЕРБ и ПП започват разговори следващата седмица. Това потвърди на

...
ГЕРБ и ПП започват разговори следващата седмица. Това потвърди на
Коментари Харесай

От ГЕРБ обявиха, че ще проведат среща с ПП другата седмица

ГЕРБ и Политическа партия стартират диалози идната седмица. Това удостовери на брифинг водачът на партията Бойко Борисов. По думите на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател рябва да има постоянно държавно управление, а не избори. 

Във вторник представители на парламентарните групи (ПГ) на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “ ще се срещнат в постройката на Народното събрание, съобщи Българска телеграфна агенция. Разговорът ще е на експертно равнище, като ГЕРБ ще бъде представлявана от Десислава Атанасова като ръководител на ПГ на ГЕРБ, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

" Не бързаме за избори. Не е това задачата, само че поехме ангажимент да подкрепим този диалог. В момента Народното събрание е на извънредно равнище - страхотни зам.-председатели ", разяснява Борисов.

Относно решението на Народното събрание за смесено гласоподаване – с хартиени бюлетини и машини, водачът на ГЕРБ счита, че би трябвало да се върне доверието в машините.

" Защо страната не пусна конкурс за произвеждане на български машини? Да се направи държавно дружество, в случай че би трябвало ", означи той.

Според Борисов е по-вероятно е да има държавно управление с третия мандат.

" Третият мандат би трябвало да отиде там, където ще има държавно управление и това би трябвало да се изговори при президента ", сподели той.

Според него на Консултативен съвет по националната сигурност, призован от президента, водачите на партиите би трябвало да кажат какви задължения ще поемат.

" Аз не мога да кажа на президента коя партия е подобаваща. Затова има основан орган в Конституцията – Консултативен съвет при президента. На този точно съвет водачите би трябвало да кажат кой по какъв начин вижда и с кой мандат неговите гласоподаватели биха подкрепили, и по какъв метод, държавно управление, с цел да можем да сме ангажирани ", добави още водачът на ГЕРБ. По думите му " егото у политиците би трябвало да изчезне ".

" Аз заобикалям тези срещи, с цел да не ги възпра. Те би трябвало да се проведат при президента ", уточни Борисов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР