ГЕРБ и ОП Партиоти излъчват Сотир Цацаров за шеф на

...
ГЕРБ и ОП Партиоти излъчват Сотир Цацаров за шеф на
Коментари Харесай

ГЕРБ и Обединени патриоти излъчват Цацаров за шеф на КПКОНПИ

ГЕРБ и Оперативна програма " Партиоти " излъчват Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ. Това стана ясно на брифинг в Народното събрание.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от " Воля " предложиха Симеон Найденов за началник на Антикорупционната комисия.

На 31 юли тази година шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка.

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излезе в отпуск преди повече от три месеца откакто основният прокурор Сотир Цацаров взе под необикновен контрол следствието на абсурда с парцелите на властта, включително и с терасата към жилището на Пламен Георгиев. Излизането си в отпуск Племан Георгиев стимулира желанието си инспекцията, разпоредена от основния прокурор, да протече при цялостно подпомагане от негова страна .
 Пламен Георгиев подаде оставка Обновена
Пламен Георгиев подаде оставка

120 депутати гласоподаваха " за " оставката му, без спор, макар че шефът се яви в Народно събрание

Преди това обаче Георгиев няколко пъти съобщи, че намесването на името му в абсурда се дължи на офанзиви от страна на наранени от работата на комисията по антикорупция, които пък имали 198 милиона аргументи за това.

След като подаде оставка като началник на Антикорупционната комисия, Георгиев беше възобновен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

На 1 октомври стана ясно, че Георгиев подава оставка като спецпрокурор и разгласи, че отпътува като български консул във Валенсия в средата на октомври.
 Георгиев си потегля чист и спокоен, бил жертва на олигархията Обновена
Георгиев си потегля чист и спокоен, бил жертва на олигархията

Досегашният началник на КПКОНПИ се връща като прокурор

Сотир Стефанов Цацаров е роден на 28.09.1966 година в Пловдив. Завършва Софийски университет " Св. Климент Охридски ", Юридически факултет, компетентност " Право " - 1987 - 1991 година

На 10 януари 2013 година встъпва в служба като основен прокурор на България след избирането му на 21.12.2012. Преди това е бил ръководител на Окръжния съд - Пловдив и ръководител на Районен съд.

" Воля " предлага Симеон Найденов за началник на КПКОНПИ

Според тях той има нужния професионален опит и персонални качества за позицията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР