ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) стартираха предизборната си кампания

...
ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП) стартираха предизборната си кампания
Коментари Харесай

ГЕРБ и ЕНП стартираха кампанията си за Евроизбори 2019 в София Тех Парк

ГЕРБ и Европейската национална партия (ЕНП) стартираха предизборната си акция за идните избори за Европарламент през 2019 година на съвмесвен форум под мотото „ Европа стартира във Вашето село/град/регион “ в София Тех Парк.

Инициативата, която беше показана на конференцията, планува поредност от разговори на ЕНП на локално ниво във всички страни членки на Европейски Съюз. Целта е връщане на доверието и увеличение на ангажираността по отношение на Европейски Съюз, както и гарантиране на опцията на хората, живеещи в европейските градове и райони, да изразят своето мнение за Европа преди изборите за Европейски парламент през 2019 година

Участие във форума взеха ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на българското Европредседателство Лиляна Павлова, председателят на групата на ЕНП в Европейския комитет на районите Михаел Шнайдер и българският еврокомисар отговарящ за цифровата стопанска система и цифровото общество - Мария Габриел.

Според Цветан Цветанов Европейската национална партия е потвърдила, че може да взема решение проблемите на Европа и да бъде близо до хората.

" Днес казусът, който е най-дискутиран е кохезионната политика. Българските общини съумяха в остарелия финансов програмен интервал да имат опцията да аплайват за 3.3 милиарда евро. Това са пари, които преобразиха българските общини ", уточни той.

Цветанов сподели още, че предизвикателството, което е доста значимо да бъде преодоляно е популизмът, а систематичните партии да покажат, че това, което вършат, е положително.

Цветан Цветанов насочи благодарности към неправителствената организация " Америка за България ", която за 10 години е вложила в обучение, земеделие и просвета над 200 млн. лева

Лиляна Павлова, от своя страна, уточни, че през днешния ден тематиката за Западните Балкани и европейската вероятност за тях е високо в европейския дневен ред като дълготраен необратим развой, към който би трябвало да се обединим всички. Според нея Европа няма да бъде приключен план, в случай че Западните Балкани не са в него. 

" По целта за сигурността и миграцията може да отчетем прогрес също, тъй като България предложи текстове, с които да може да вървим напред и да бъдем солидарни с тези, които се нуждаят от леговище. В същото време да сме виновни да не понасят отговорност единствено страни, които са на първа линия или страни, където мигрантите отиват, а всички да понесем отговорност ", сподели още Павлова.

Кметът на София Йорданка Фандъкова означи, че столицата е образец по какъв начин доста младежи остават в града. Тя уточни, че към този момент започнаха и млади, добре готови хора да се връщат.

" Европа стартира от София. София е град с богата история, само че и съвременен и динамичен град. За да подсигуряваме сполучливото бъдеще на младежите, най-важни за мен са били вложенията в образованието. Увеличихме вложенията 10 пъти в просветителната инфраструктура. Предизвикателствата за учителите в класните стаи са големи ", сподели още тя и добави, че е доста щастлива, че сегашното правителсвото сложи образованието като народен стратигически приоритет.

Според Фандъкова конкуренцията на мобилния телефон е голяма, а насоката на учителя е скъпа. Тя напомни, че предходната година държавното управление е вложило в просветителна инфраструктура 18 млн. лева, а тази година усилваме са увеличени съвсем двойно. 

Председателят на групата на ЕНП в Европейския комитет на регионите Михаел Шнайдер уточни, че е значимо да се възвърне доверието в европейския план, изключително преди идните избори идната година.

" Залагаме на правилото на субсидиарност. Готови сме да работим единно като обединено европейско семейство. Смятаме, че решенията би трябвало да се вземат на място, близо до жителите ", сподели още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР