ГЕРБ и ДПС трябва да се научат, че когато кажем

...
ГЕРБ и ДПС трябва да се научат, че когато кажем
Коментари Харесай

Кирил Петков: ГЕРБ и ДПС да се научат - когато кажем не, това е не

ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се научат, че когато кажем " не ", това е " не ".

Това сподели пред Нова ТВ съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Така той се аргументира за какво депутатите от " Продължаваме промяната-Демократична България " няма да участват на утрешното съвещание на Народното събрание.

" Няма да участваме в предизборния цирк, няма по какъв начин да ни накарат ", съобщи Петков.

Според него сред ГЕРБ и Движение за права и свободи стартира да има консолидация, каквато има сред " Продължаваме промяната-Демократична България ".

" Те може би се усещат по-силни, когато са дружно. Те вършат същата консолидация ", сподели Петков.

На въпрос какъв тъкмо фактор е Делян Пеевски в ръководството той отговори:

" Аз нямам проблем, когато едни хора си вършат PR за промени, в които имам вяра. Как толкоз години съумяват да се задържат? Добри са в PR-а. В петък желаят да създадат избирателен цирк. Ние няма да участваме ". (Визира се плануваното по искане на ГЕРБ и Движение за права и свободи изключително съвещание на парламента).

Петков съобщи, че в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " се показа по-добре от ГЕРБ на локалните избори, няма да иска промени в ръководещата коалиция.

Според Петков тематиката за " Лукойл " се повдига в този момент от ГЕРБ, с цел да не се приказва тъкмо преди локалните избори за проблемите с инфраструктурата, тротоарите и детските градини в градовете.

" 10 години обратно, по времето на ГЕРБ, " Лукойл " плати нула налог облага. Първият път, когато плати данък облага, беше по време на нашето държавно управление ", уточни Петков.

Той съобщи, че поддържа концепцията да се подопомагат хората посредством пари, платени от " Лукойл ", само че това не може да стане " урбулешката, на коляно ".

" Самите " Лукойл " мисля, че може би дълготрайно, в случай че войната остане, имат проблем с намирането на петрол, който не е съветски. Дерогацията изтича. Има пазарни сили, които ги карат да мислят за други възможности. Те съвсем напълно работят с съветски петрол ", посочи още.

Така в действителност Петков разяснява опцията " Лукойл " да смени собствеността си. Той обаче добави, че това би била сериозна инвестиция, която може да се направи от интернационален вложител.

" За нас е значимо да има транспарантни средства. Да не се появи поредна Гинка отнякъде ", сподели Петков.

Припомняме, че неотдавна " Лукойл " отхвърли да търси покупател - в отговор на изказване на финансовия министър Асен Василев.

Пеков съобщи още, че Министерство на външните работи би трябвало да ускори активността си във връзка с Шенген, само че добави, че това е единствено рекомендация. А не офанзива против Мария Габриел като отговор на офанзивите на ГЕРБ и Движение за права и свободи към Асен Василев, да вземем за пример.

" Те в случай че желаят да употребяват Делян Добрев да си измисля някакви левчета, ние желаеме да доведем България в Шенген, програмата да бъде изпълнена.

" Ако не сме част от Шенген през декември - би трябвало да се опитаме януари, февруари ", сподели още Петков.

Според него Васил Терзиев ще бъде новия кмет на София, а " Продължаваме промяната - Демократична България " има шанс за кметове в 85 обитаеми места.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР