ГЕРБ и ДПС свикват извънредна среща в Народното събрание с

...
ГЕРБ и ДПС свикват извънредна среща в Народното събрание с
Коментари Харесай

Изънредна среща в НС за дерогацията на Лукойл. Според Кирил Петков ГЕРБ и ДПС работят като една политическа формация

ГЕРБ и Движение за права и свободи привикват изключителна среща в Народното събрание с представители на кабинета, с цел да обсъдят проблема с дерогацията на " Лукойл " за вноса на съветски нефт.

Темата беше повдигната от ГЕРБ през уикенда. От партията на Борисов оповестиха, че ще внесат искане изключението за импорт на съветски нефт за България да отпадне още в този момент, а не както Народното събрание към този момент реши - това да се случи през октомври 2024 година.

Бойко Борисов и Делян Пеевски са поканили в Народното събрание премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев.

От „ Продължаваме промяната “ упорстват дерогацията да остане още една година, с цел да не се стига до повишаване на горивата. А от ГЕРБ оповестиха, че внасят искане тя да бъде анулирана незабавно,

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков разяснява по бТВ, че не знае какво се е трансформирало по тематиката " Лукойл " в последните три седмици, след гласуването на решението.

Според него, тематиката се употребява за " похищение на вниманието от локалните тематики, вместо да се вземат решение същинските проблеми ", разяснява Кирил Петков.

" Ще се веселя да чуя мотив, който да каже, в този момент имаме нова информация, която споделя, че в случай че спрем съветския нефт няма да се качат цените на горивата. Те би трябвало да го потвърдят. Искам да чуя действителни причини, а не просто политически поръчки ", акцентира Петков.

Според Петков, ГЕРБ и Движение за права и свободи стартират да работят като една политическа групировка.

" Подкрепят един кмет в някои градове, да вземем за пример. Виждаме обединяването на ГЕРБ и Движение за права и свободи, което е почтен метод да кажат ние сме дружно и който гласоподава за една от тези две обединения, може да си избере кмет на обещано обитаемо място ", разяснява Кирил Петков.

Другите партии към този момент не разясняват новото отваряне на тематиката с дерогацията на " Лукойл ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР