ГЕРБ и ДПС ще решат дали да има временен компромисен

...
ГЕРБ и ДПС ще решат дали да има временен компромисен
Коментари Харесай

Кольо Колев: ГЕРБ успя да се препере покрай проектокабинета

ГЕРБ и Движение за права и свободи ще решат дали да има краткотраен компромисен кабинет

" Български напредък " и Българска социалистическа партия са мощно обезпокоени от нови избори. Третият мандат ще зависи от желанието на другите да отидат на избори за по-добри резултати, счита социологът

На пръв взор опитът на ГЕРБ да получат индулгенция е несполучлив, само че те съумяха ненапълно да реализират своята цел – въвличат останалите партии в някаква форма на политически разговор.

Това мнение изрази пред социологът от организация " Медиана " Кольо Колев.

ГЕРБ значително съумяха да изпълнят задачата си – " да се преперат, хората да не помнят 12-годишното им ръководство ", счита социологът.

" Най-неприятно сюрпризирани от приемането на това държавно управление щяха да бъдат партийните функционери на ГЕРБ – " избраха го, а ние сме отвън властта ".

Колев е безапелационен, че държавно управление с втория мандат е невероятно, тъй като даже с Български напредък не се получава болшинство.

Промяната би трябвало да настъпи или при Възраждане, или при ГЕРБ, или при Движение за права и свободи, което по думите му е едва евентуално.

Третият мандат е единствената опция вероятно да се сформира държавно управление, тъй като има две обединения, които са мощно обезпокоени от нови избори – Български напредък и Българска социалистическа партия, акцентира Кольо Колев.

" Тези две партии ще бъдат много склонни да намерят някаква форма, вместо да се върви на избори, да вземат участие в ръководството. "

" Изборът не е врабче в ръката или сокол в небето, а дали врабче в ръката или да те ритне кон ", онагледи обстановката Колев.

Визирайки третия мандат обаче той посочи, че " даже тази евентуална опция не е толкоз огромна, тъй като ще зависи от желанието на другите да отидат на нови избори и да получат по-добри резултати ".

" Някои споделят по-добре да няма кабинет, в сравнение с зомби кабинет. Другите споделят – по-добре да скърпим нещо. Да, допустимо е да има кабинет. Въпрос на игра на ползи, значително, на главните играчи. И ГЕРБ, и Движение за права и свободи, които ще решат дали да има подобен компромисен, краткотраен кабинет, или не. Защото без тяхната поддръжка не може да бъде направено нищо ", разяснява Кольо Колев в предаването " Преди всички ".

За Колев " огромният въпрос е в тоталното скъсване сред публичното мнение, публичните настроения и политиката ", което върви да вземем за пример по линия " на геополитическите разтърсвания, които тресат България ". По думите му 70% от популацията споделя " не щем еврозоната " и същото е във връзка с войната – " за какво се набутваме в тази война ", а " по едно и също време с това политическото тяло споделя " Ура, ура, ще дадем оръжия, да набием съветската мечка ".

" Светът се тресе, геополитическите полюси се реалокират де факто. Западът води война с Изтока, което ясно се вижда, с всичките последствия върху стопанската система и обществения живот. Променя се светът, а дружно с това рецесията удря върху хората. По този метод се трансформира тяхното мислене. Какво ще се получи от тази сплав? "

Президентът има съществени учредения да се тормози за изборния развой и за този Изборен кодекс, означи още в разбора си Колев.

" Въпросът беше кой и по какъв начин брои, а не с какви бюлетини се гласоподава. Президентът е прав, че те трансформират електронното гласоподаване в още веднъж същото хартиено гласоподаване с всичките му негативи.

Вместо да се подобрят негативите на двата типа гласоподаване, се разигра борбата кой и по какъв начин ще брои ", уточни социологът.

" Това е огромната борба. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР