ГЕРБ и ДПС се съгласиха да падне тайната при осиновяване.

...
ГЕРБ и ДПС се съгласиха да падне тайната при осиновяване.
Коментари Харесай

Пада тайната при осиновяване, ГЕРБ и ДПС се разбраха

ГЕРБ и Движение за права и свободи се съгласиха да падне тайната при осиновяване. Това ще стане с промени в фамилния кодекс. Предложението е на ПП-ДБ, само че беше отхвърлено в правната комисия на Народното събрание.
Прочетете още
В пленарната зала депутатът от ПП-ДБ Христо Петров прикани депутатите да се обединят.

“Хората търсят своя генезис посредством обществени мрежи, във Facebook, посредством другари или посредством рушвет. Правото им е отнето. Някой различен би трябвало да реши да им каже дали дамата, с която се разминават на тротоара, не е тяхна майка. Кой има право да каже кое е значимо събитие? За да схванеш коя е майка ти или кой е татко ти? Моля ви да се обединим да премахнем проклетите значими условия ”, съобщи той.

„ След диалог сред парламентарните групи на Движение за права и свободи и ГЕРБ в зала ще подкрепим предлагането за откриване на произхода на осиновения в съда “, разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от ПГ на Движение за права и свободи Ертен Анисова.

„ Темата за осиновяването е малко надалеч от тежките политически диспути и борби и в пленарната зала, и отвън нея, само че касае хиляди българи “, уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и добави, че хиляди осиновени деца търсят своя генезис.
 
Тя изясни, че ПГ на ГЕРБ са забелязали като наклонност, че през последните три години са намалели трайно осиновяванията. Именно заради това внесохме измененията в Семейния кодекс, сподели още тя.

Хатидже Георгиева уточни, че от ПГ на Движение за права и свободи внасят три оферти. Едното от тях е обвързвано с условието за мнение от отдел Закрила на детето при положение на осиновяване на внук от бабата и дядото.

Друго предложение включва разширение на достъпа до националната електронна осведомителна система за цялостно обезпечаване посредством включване на представител на Държавната организация за протекция на детето към профилиран орган към Министерския съвет и повишение на прозрачността.

Последното предложение на Движение за права и свободи е по отношение на промени, свързани с наблюдаване след осиновяване, за гарантиране, че правата и ползите на детето са предпазени.
 
 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР