ГЕРБ и ДПС се оказаха единствените партии, които не подкрепиха

...
ГЕРБ и ДПС се оказаха единствените партии, които не подкрепиха
Коментари Харесай

С ГЕРБ против и ДПС въздържал се актуализацията на бюджета мина през парламента

ГЕРБ и Движение за права и свободи се оказаха единствените партии, които не поддържаха актуализацията на държавния бюджет на първо четене в Народното събрание. Депутатите на Бойко Борисов непосредствено гласоподаваха “против”, а Движение за права и свободи - " въздържал се ". В същото време останалите партии в Народното събрание поддържаха актуализацията на финансовия проект, само че направиха поръчки сред двете четения да се борят за обезпечаване на средства за разплащане на строителните компании, които правилно са изпълнили градежи на пътища, без значение че това е станало с " инхаус " поръчки. И още за разпределяне на средства за дрехи на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, поддържане на оградата на границата с Турция. Осигуряване на 70 млн. лева за българското земеделие, спомагателни средства за просвета и други

ГЕРБ “против” тъй като никой нямало да носи отговорност

“Ще гласуваме срещу, тъй като не имаме вяра на служебното държавно управление и тъй като не сме част от ръководещото мнозинство”, сподели Тома Биков от ГЕРБ. Той се хвана за изявлението на, в което той уточни пред Народното събрание, че отговорността за актуализацията на бюджета е единствено на Народното събрание, а държавното управление е изпълнителна власт в парламентарната република.

Биков акцентира, че отговорността е на парламентарното болшинство, а в 46-ото Народно събрание болшинството е на опозицията. Именно по тази причина ГЕРБ нямало по какъв начин да поддържа бюджета. Той уточни, че е трябвало да има диалози сред партийните партии за актуализацията, с цел да се види до каква степен може да се стигне посредством нея, тъй че да не се въздейства на политиките на последващо държавно управление.

На причините му отвърна Мика Зайкова от “Има подобен народ”, която сподели, че подобен диалог за актуализацията към този момент е воден в парламентарната комисия по бюджет и финанси. “Аз мисля, че вие вършиме предизборна пропаганда, тъй че Народното събрание да не може да работи бързо и дейно. Ние с вас водихме логичен диалог в Комисията по бюджет и финанси” сподели Зайкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР