ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в практики

...
ГЕРБ и ДПС са партиите, които традиционно участват в практики
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС – първенци по купуване на гласове, следват ги БСП и ПП

ГЕРБ и Движение за права и свободи са партиите, които обичайно вземат участие в практики за пазаруване на гласове, има три сигнала против Българска социалистическа партия и един против " Продължаваме промяната ", които са стигнали до формиране на досъдебни производства.

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в отговор на въпрос на  кои са първенците по пазаруване на гласове на предварителните парламентарни избори, извършени на 2 октомври. Коментарът си той направи, откакто взе участие на формалното разкриване на образователната година в Академията на Министерство на вътрешните работи.

Има 77 формирани досъдебни производства, както към този момент и 2 присъди по бързи производства досега . Тези формирани производства съдържат задоволително доказателства, тъй че Демерджиев чака развиване по тях.

По думите му предварителната защита изиграла решаваща роля на изборите. Демерджиев даде образец с квартал " Столипиново " в Пловдив, където изборната интензивност била 11% . Имало е две предпоставки, които спрели ромите да продадат гласа си: неналичието на толкоз огромен интерес и превантивните дейности на Министерство на вътрешните работи по време на изборите.

Разследванията не престават и до ръководителите на групите за пазаруване на гласове се чака да стигне прокуратурата .

Министерство на вътрешните работи са дали всички нужни данни на държавното обвиняване за пазаруване гласове на изборите, събрани са нужните данни . Имало е и случаи, в които политически фигури да пречат и да пропагандират, като е имало подобен случаи с кмета на Симитли, който е пропагандирал в интерес на сина си, претендент за народен представител. Това е един от случаите, в които прокуратурата сподели, че нежното доверие сред двете институции (МВР и прокуратурата) е в заплаха, тъй като отхвърлиха да образуват досъдебно произвеждане , посочи Демерджиев.

Кметът на Симитли не е арестуван, тъй като на място се намирал районният прокурор и под негово управление са осъществявани дейностите, посочи министърът.
 Поставиха под домакински арест юноша, предизвикал тежка злополука в Шумен
Поставиха под домакински арест юноша, предизвикал тежка злополука в Шумен

Работата по случая продължава под управлението и надзора Окръжната прокуратура

Относно изгорелия джип в Шуме н, Демерджиев съобщи, че е извънредно неточно прокуратурата да забрани на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи да приказва по случая и след това да му изиска оставката . Подобно държание на държавното обвиняване няма да се толерира и в случай че счита по този начин да подхожда, няма да получи такова взаимоотношение от Министерство на вътрешните работи. Не може да забраниш на един човек да приказва и след това да му търсиш оставката, тъй като не е дал информация . Как да я търси тази информация под боязън от наказателна отговорност, засегнат е Демерджиев.

Той ще даде напълно скоро детайлности по случая за какво прокуратурата на място не харесва ръководителя на ОДМВР-Шумен .
 Тежка злополука в Шумен
Тежка злополука в Шумен

Една жена е умряла, а друга е в болница

Припомняме, джипът, с който бе блъснат различен автомобил и убито 22-годишно момиче в Шумен, бе открит изгорен на паркинга на Министерство на вътрешните работи . Това е станало в петък - денят, в който съдът е пуснал под домакински арест 18-годишния водач Жечко Кюркчиев, тъй като кръвният тест посочил липса на дрога , написа Нова телевизия.

Това е повода малко по-късно от прокуратурата да разгласят, че изземват от Шумен следствието. " Без никакво подозрение в работата на сътрудниците ни от Окръжна прокуратура - Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи ще бъде осъществена и преценка, дали друга равна по степен прокуратура да реализира управление и надзора върху делата ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР