ГЕРБ и ДПС имат последен шанс да подкрепят декларацията на

...
ГЕРБ и ДПС имат последен шанс да подкрепят декларацията на
Коментари Харесай

Денков: Очаквам, че ГЕРБ и ДПС биха могли да подкрепят декларацията

ГЕРБ и Движение за права и свободи имат финален късмет да поддържат декларацията на среща през днешния ден от 14 часа, разяснява на излизане от " Дондуков " 2 номинираният за министър-председател от Политическа партия учен Николай Денков. В следобедния час той още веднъж предложения всички партии да седнат дружно в Народно събрание и да се обединят към декларацията на Политическа партия, импортирана към този момент в Народното събрание.

Денков повтори, че в случай че тя не получи поддръжката на пленарната зала, състав на Министерския съвет няма да бъде предлаган, тъй като без тях разполагат единствено със 109 гласа.

В същото време позволи, че ГЕРБ и Движение за права и свободи могат да поддържат проекторешението.

" Целите в декларацията са реалистични. Аз чакам, че ГЕРБ и Движение за права и свободи биха могли да поддържат всяка една от тези цели и действия. Ако бъде подкрепена декларацията, тя ще остане като документ, който сплотява всички политически сили. Ако няма поддръжка, явно, че няма по какъв начин и да предлагаме кабинет ", сподели той пред медиите.

Самата среща на Политическа партия при президента след връчването на втория мандат за държавно управление продължи рекордно дълго. Близо двучасовия диалог Николай Денков изясни с това, че и тримата - и той, и Кирил Петков, и Асен Василев, са били служебни министри в кабинети на Румен Радев.

" Срещата въобще не беше протоколна. Всички ние имаме история с президента и институцията. Ние се познаваме с него от 2017, тъй че има какво да си кажем всъщност ", разяснява Денков.

По думите му диалогът е бил ориентиран единствено към втория мандат, не е ставало дума за третия, а са обсъждали с президента " това какво би трябвало да се свърши в интерес на България ".

От Политическа партия връчиха на президента и декларацията с четири съществени целта, като задачите в документа, съгласно Денков, са реалистични и изпълними.

" В момента не е обсъждан въобще трети мандат. Това, което ни интересува, е по какъв начин да осъществяваме втория мандат. Това, което е несъмнено, ще се работи за съдружно съглашение. Ако се гласоподава с болшинство, ще има и своята политическа мощ ", разяснява той проектодокумента, който беше импортиран по-рано.

" Който се отметне от поддръжка, ще си понесе по-късно отговорността ", предизвести още номинираният от Политическа партия за министър председател, като въпреки всичко вметна, че разполагат единствено със 109 гласа и не могат сами да сформират болшинство.

Той беше безапелационен, че досега с никоя партия, нито с Демократична България, от Политическа партия не са обсъждали състав на кабинет. " Не сме обсъждали никакви имена за министри. Не сме обсъждали нито едно име с тях ", акцентира Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР