ГЕРБ и ДБ провеждат среща в парламента, като част от

...
ГЕРБ и ДБ провеждат среща в парламента, като част от
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДБ говорят за бюджет и съдебна реформа

ГЕРБ и Демократична България организират среща в Народното събрание, като част от поредицата, инициирана от партията на Бойко Борисов през днешния ден.   

Двете партии приказваха по бюджета, като Кирил Ананиев означи, че е склонен с Демократична България, че не трябва да се раздават пари на калпак. Той сервира оптимистичен вид - че дефицитът следващата година няма да е повече от 5,5 на 100.

Експертите приказваха и за децентрализацията на средствата за общините. Хората се молят на партийно назначените министри за парите на техните данъкоплатци, установяваха иронията от Демократична България. 

Десислава Атанасова от ГЕРБ прикани за градивен диалог по обществените тематики и пенсиите. Тя отвори и тематиката за промените в правосъдната система, на която Демократична България изключително доста държат. 

Когато приказваме за описи по отношение на антикорупционната комисия и потребност от правосъдна промяна, няма да подминем и тематиката за есемесите, по какъв начин изпълнителната власт арестува с есемеси. Важно е да имаме еднакъв критерии, съобщи шефът на ПГ на ГЕРБ.

Нашето предложение е да се концентрираме върху институционалните решения. Неприемливо за вас евентуално е основния прокурор да се избира от Народното събрание, съобщи Христо Иванов. 

Трябва да имаме ясни интернационалните стандарти, рекомендации на Венецианската комисия. Ако сме сигурни, че отваряме тия тематики и стъпваме на стандарти, ще намерим решения, стига да имаме воля да ги използван, увери шефът на ПГ на Демократична България.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР