ГЕРБ и БСП се сринаха в доверието сред избирателите и

...
ГЕРБ и БСП се сринаха в доверието сред избирателите и
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: ГЕРБ и БСП загубиха доверието, нямат правото да управляват

ГЕРБ и Българска социалистическа партия се сринаха в доверието измежду гласоподавателите и не би трябвало да ръководят. Такава е оценката на Движение за права и свободи. В новия парламен от партията залагат на стратегически консенсус по стратегически въпроси за преодолбяване на рецесията. Ето по какъв начин отговори на въпроса дали биха подкрепили кабинет с мандата на " ИТН " евродепутатът и член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

" Ние залагаме на иновативността и на политическа платформа, която да бъде ориентирана към европейските цели. 2021 година ни дава опция да създадем голям рестарт на икономическите, обществени и здравни браншове в България ", съобщи евродепутатът.

Движение за права и свободи регистрира доста добър резултат на изборите. Но дружно с това регистрира и трендовете, които са в българското общество. Българските жители със своя избор на 4 април дадоха еднопосочна оценка, че двете съществени политически сили в 44-ото Народно заседание са изгубили голямо доверие. Така че има нужда от смяна – както на политическите сили, по този начин и на техните подходи, способи, лица и визия за правене на политика, уточни още Илхан Кючюк.

„ Ние сме партия, която обновява себе си, обновява идейния си капацитет, дружно с това опитва и разнообразни модели за обновяване на кадровия си капацитет. Доказателство за това са последните избори, и освен те, които демонстрираха големия капацитет на Движение за права и свободи като кадрова банка и политическо визионерство. В този смисъл ние обновяваме себе си, тъй като имаме вяра, че единствено обновените политически хрумвания и обновената кадрова банка може да докара една партия до непрекъснато съревнование с упованията на гласоподавателите. Резултатите демонстрираха, че двете съществени политически сили се сринаха в доверието си и нямат правото да ръководят през идващите години “, посочи той.

Илхан Кючук сподели, че желае да види Република Северна Македония в Европейски Съюз. Това значи целият Европейски Съюз да прегърне концепцията за по-широка и систематична интеграция на страните от района.

Гледайте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР